Як і чим правильно розчісувати волосся: повний гайд від трихолога

0
Як і чим правильно розчісувати волосся: повний гайд від трихолога
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У догляді за локонами важливим є кожен нюанс. Будь уважною до свого волосся, і воно віддячить тобі здоров’ям і красою.

Красиве та доглянуте волосся – мрія всіх жінок. Для її досягнення використовуються всі доступні методи: процедури догляду вдома і в салоні, косметичні засоби, масажі. І в цьому процесі часто недооцінюється звичайне розчісування. Але саме воно може стати тією самою паличкою-виручалочкою. Як розчісувати волосся правильно і з користю, і який гребінець для цього використовувати, розповіла трихолог Тетяна Левченко.

Поширені міфи про розчісування

Незважаючи на те, що цю процедуру рідко вважають важливою, певними міфами вона все ж таки обросла. Розберемо найпопулярніші з них!

Обов’язкове розчісування перед миттям голови

Немає такого принципового правила. Можна розчесати, цього можна не робити. Краще переконатися, що є доступ пальців до коріння під час миття, щоб мати змогу добре промити шкіру голови.

Проводити гребінцем по волоссю 100 разів для покращення зовнішнього вигляду та росту

Це міф, який не має до здоров’я волосся жодного відношення. Швидше за все, він виник на основі того, що в процесі здійснюється масаж голови (особливо якщо використовувати масажну щітку). Однак занадто часте розчісування може нашкодити.

Пластикові гребінці псують волосся

Насправді будь-яка модель здатна як нашкодити, так і допомогти. Потрібно дивитися на тип волосся, підбирати інструмент, виходячи із власних відчуттів. Якісні пластикові гребінці відмінно служать.

Рідше розчісуватися, щоб волосся не випадало

Також поширений міф, який не має відношення до реальності. Волосинки мають певний термін життя. Вони випадатимуть, а на їхньому місці виростатимуть нові – це природний процес.

Вважається нормальним втрачати до ста волосин на день. При розчісуванні ти просто видаляєш ті, що вже віджили своє, а також масажуєш шкіру голови і надаєш зачісці охайний вигляд.

Правила розчісування волосся

Розчісування пасм дозволяє очистити їх від пилу, що літає в повітрі, зробити гладкими, м’якими. У процесі шкірний жир (себум) рівномірно розподіляється по волоссю, це стає їх додатковим захистом. А також відбувається масаж голови, покращується кровообіг, заспокоюється нервова система.

У процесі слід дотримуватися низки простих правил:

  1. Розчісуватися двічі на день (частіше не варто).
  2. Заплутані ділянки проходити повільно, не смикаючи волосся і не вириваючи його.
  3. Починати розчісування з кінчиків (якщо у вас коротка стрижка, можна починати від коріння).
  4. Не розчісувати мокрі пасма. Якщо така потреба виникла, максимально видаліть вологу, промокуючи волосся рушником.
  5. Використовувати доглядові засоби, що підходять під тип волосся та полегшують розчісування.
  6. Мити гребінець. Робити це необхідно регулярно, оскільки на ньому залишається бруд та жир з волосся. Потрібно обробляти гребінець мильним розчином, а потім змивати його і давати їй висохнути.
  7. Щоб на волоссі не утворювалися вузлики і заломи, варто своєчасно прибирати посічені кінчики, обробляти їх захисними засобами. Якщо пасма занадто плутаються, можливо, їх доведеться розчісувати частіше, ніж двічі на день. Тут важливо не впадати в крайнощі, відстежувати стан волосся та підбирати індивідуально доглядові засоби, частоту процедури та правильний гребінець.

Як вибрати гребінець

Грамотний підбір гребінця допомагає запобігти проблемам з волоссям, а іноді і повністю прибрати його. Вибираючи інструмент для розчісування, потрібно розуміти, що їх існує кілька типів, і кожен призначений для процедури.

Круглі гребінець, брашинг, потрібний для укладання, тому ним не можна користуватися з метою розплутування пасм. Гребінці допомагають розділяти проділи. Скелетна продувна модель допомагає створювати прикореневий об’єм при укладанні.

Існує кілька видів гребінців, що дозволяють зберігати здоров’я волосся в процесі розчісування:

  • дерев’яний вважається універсальним, оскільки дбайливо розчісує пасма, роблячи їх м’якими та слухняними, не травмує шкіру голови, але з нею важливо поводитися максимально дбайливо, щоб не з’являлися тріщини;
  • модель із пластиковими зубчиками та натуральною щетиною масажує шкіру голови при розчісуванні, нейтралізує статику (локони не електризуються), полірує волосинки, надаючи пасмам блиск;
  • щітка для легкого розчісування має м’які зубці, дуже еластичні, які м’яко розплутують волосся – нею можна розчісувати навіть мокрі пасма;
  • пластикова «масажка» найбільш поширена та універсальна, тут важливо звертати увагу на те, щоб пластик був якісним.

Гребінець для щоденного застосування має бути насамперед безпечним. Уникайте металевих моделей й, що мають гострі зубчики, вони травмують волосся та шкіру голови. Слідкуйте, щоб гребінець не мав тріщин, зазубрин та інших пошкоджень, за які можуть чіплятися пасма.

Підбирай гребінець, виходячи з власних уподобань, а також типу волосся. Для занадто густих і кучерявих навряд чи підійде модель з натуральною щетиною, а для тонких – цілком.

У будь-якому випадку, гребінець потрібно вибирати не «як у подружки» чи стиліста, а таку, яка вирішить саме твої запити.

попередня статтяВпораються навіть ті, хто не вміє готувати: простий рецепт десерту, який вам сподобається
наступна статтяДекілька порад, які допоможуть визначитися з вибором якісної замороженої риби
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я