...

Як виростити розсаду кавунів у міській квартирі: техніка та правила

Підпишіться на нас:

Рідко вдається виростити гарний урожай кавунів на дачній ділянці, часом цій культурі просто не вистачає літа. І тут на виручку може прийти вирощування кавунів розсадним способом. Як підготувати насіння і що з ним робити перед посадкою.

Подробиці

Не варто висаджувати насіння, що було обрано з купленого вами кавуна, що сподобався за смаком. Краще купити акліматизовані або виведені спеціально для вашого регіону сорти.

Підготовка.

Потрібно провести відбраковування насіння, потім продезінфікувати (слабкий розчин марганцівки) та замочити насіння, помістивши на подальше пророщування. Ті, що не проростуть протягом тижня, можна викинути.

Посадка

Кавуни потрібно висаджувати в індивідуальні горщики, щоб потім у процесі розвитку розсаду не довелося б розсаджувати. Бажано вибирати ємності об’ємом до 3 літрів.

Висаджують насіння в живильний субстрат (або суміш городньої землі, компосту, золи та торфу). Ґрунт також потрібно продезінфікувати.

Проросле насіння поміщають на глибину до 5 сантиметрів, присипають компостом і акуратно зволожують.

Далі залишиться просто стежити за станом ґрунту. Він не повинен пересихати, але й зайвої вологи не повинно бути. Сходи мають рости в приміщенні з температурою не нижче +25 градусів Цельсія.

За потреби використовуються фітосвітильники, інакше розсада почне витягуватись і тоді може загинути.

Вологість повітря потрібно підтримувати лише на рівні 70 %.

Підживлення та пересадка

Вносять за тиждень до пересадки у ґрунт. Використовується суміш калію та фосфору. Азот перед пересадкою вносити не рекомендується.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я