...

З чого приготувати домашній стимулятор для насіння: дачні хитрощі

Підпишіться на нас:

Є три варіанти приготування домашніх стимуляторів для насіння з метою їхньої попередньої обробки перед посівом. Найцікавіше, що нічого настоювати протягом тривалого часу не доведеться. Залишиться взяти трохи води та основні діючі компоненти, а потім змішати.

Городники запевняють, що домашні препарати за цими рецептами вважатимуться перевіреними. Всі вони підвищують імунітет і сприяють швидкій появі сходів.

Рецепт №1

Алое давно відомо своїми лікарськими та косметичними властивостями. Ще одна причина завести рослину – використання його соку для замочування насіння. Для приготування стимулятора потрібно вибрати кілька нижніх пагонів, подрібнити їх, віджати сік і залишити в ньому насіння на 6-7 годин. Потім насіння не промивають, сушать і висівають.

Рецепт №2

Садівники давно вже використовують мед як укорінювач при розмноженні сортових рослин живцями. Для того щоб приготувати розчин для пророщування насіння, потрібно розчинити ложку меду в 150 мл води, просочити марлю або вату розчином, а потім помістити туди насіння на 5-6 годин. Потім насіння сушать і можна висаджувати.

Рецепт №3

Нерідко для знезараження насіння використовується перекис водню, який допомагає боротися з мікробами та гнилями. Замочування насіння в цій же рідині прискорює обмінні процеси, пом’якшує оболонку, що в результаті сприяє швидкому проростанню. Розчин готують із 1 ч. л. 3%-ного перекису в 200 мл води. Насіння спочатку 20 хвилин тримають у чистій воді, а потім у розчині протягом 12 годин.

Крім того, з цією ж метою використовується настій лушпиння цибулі, листя кропиви і настій сушених грибів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я