...

Догляд за пуансетією: успішно вирощуємо символ достатку та затишку

Підпишіться на нас:

Пуансетія (різдвяна зірка) з її яскравими квітами-зірочками, яскравого листя та насичено-зеленими листочками здавна символізувала щастя, достаток та затишок.

Основні правила догляду:

Якщо ви тільки недавно придбали квітку, виділіть для неї місце на світлому підвіконні, де немає протягів.

У період акліматизації важливо підтримувати температуру в приміщенні з пуансетією не менше ніж 16 градусів зі знаком «плюс».

Приблизно через 3 тижні пересадіть рослину, наповнивши горщик універсальним грунтом з додаванням невеликої кількості піску і вермикуліту. Не забувайте про дренажний шар.

Якщо ви будете дотримуватись перерахованих рекомендацій, ви зможете милуватися квітучою пуансетією набагато довше звичайного.

Щоб запобігти ущільненню ґрунту, займайтеся його розпушуванням. Або як мінімум пронизуйте його наскрізь у кількох місцях, щоб надходило повітря.

Влітку можна виносити пуансетію на свіже повітря. Якщо такої можливості немає, частіше провітрюйте кімнату, але пам’ятайте: протяги, як і раніше, під забороною.

Крім цього, влітку її варто частіше поливати (але не холодною водою). Удобрювати потрібно рослину з весни до осені кожні 2 тижні, вносячи мінеральний комплекс добрив.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я