Чим небезпечна косметика із тальком у складі

0
Чим небезпечна косметика із тальком у складі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує поширена помилка про те, що чим натуральніший склад косметики, тим краще. Іноді це правило працює, але тільки не у випадку з тальком, який додають майже до всіх косметичних продуктів, починаючи від пудри і закінчуючи сухим шампунем.

Що таке тальк? Тальк – це природний глинистий мінерал, який подрібнюють до стану невагомої пудри перед тим, як додати в косметичний продукт. Він робить його текстуру шовковистою, формулу більш стійкою та легкою у нанесенні та збільшує термін придатності за рахунок того, що перешкоджає окисленню інших речовин у складі.

Тальк визнаний безпечною речовиною і в більшости людей справді не викликає жодної реакції. Більше того, тальк, прибираючи жирний блиск зі шкіри, ще й доглядає і заспокоює шкіру. Невипадково він є основним компонентом дитячої присипки. Але зараз йде безліч суперечок щодо потенційного зв’язку ракових захворювань з використанням на постійній основі продуктів із вмістом тальку. У більшості випадків канцерогенність тальку обумовлена ​​домішками азбесту – мінералу, що викликає рак легенів, гортані та яєчників і що призводить до розвитку мезіотеліоми. Це пов’язано з тим, що тальк і азбест утворюються у природі у безпосередній близькості один від одного.
Основна небезпека косметичних продуктів із тальком у складі, переважно розсипчастих пудр – у вдиханні тальку. Коли ми набираємо продукт на пензель, його частки потрапляють у повітря. Постійне вдихання тальку може призвести до небезпечних захворювань легень, зокрема талькозу.

Ризик виникнення подібних побічних ефектів від використання тальку відносно низький, але краще його уникнути.

У тальку є ще один істотний недолік: він закупорює пори. За рахунок того, що частинки цього мінералу в косметиці дрібнодисперсні і швидко вбирають вологу, на шкірі вони поступово розширюються і закупорюють пори, ускладнюючи вихід себуму на поверхню. Це призводить до утворення дрібних запалень на обличчі. Особливо уважними до складу пудр та тональних основ варто бути власницям жирної, комбінованої та проблемної шкіри. Більше того, використовувати продукти з тальком у жодному разі не можна, якщо на шкірі є механічні пошкодження. При попаданні в ранку тальк викликає запалення.

Кількість тальку у косметичних продуктах сильно відрізняється. Найбільший відсоток цієї речовини міститься у пудрах, рум’янах та тінях. Прозорі пудри часто майже повністю складаються з тальку. Ще тальк додають у тональні креми, туш, олівці для очей, лосьйони та зволожуючі креми.

На щастя, багато косметичних компаній змінюють формули продуктів та замінюють тальк на інші безпечні інгредієнти: кремнез, каолін, аррорут, рисовий порошок та оксид цинку.

попередня статтяЯк з допомогою солі захистити малину
наступна статтяЯк приготувати смачні яйця-пашот з допомогою харчової плівки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я