Щоб духи довше трималися: 6 несподіваних способів використання вазеліну

0
Щоб духи довше трималися: 6 несподіваних способів використання вазеліну
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Знаєш, як з’явився вазелін? Це сталося в 1800-х роках, коли хімік Роберт Чезбро помітив, що робітники, які працюють на нафтових свердловинах, використовують желеподібну масу, що залишилася в насосах, щоб лікувати опіки.

Свій продукт вчений назвав «Нафтове желе», але незабаром стало зрозуміло, що така назва відштовхує покупців. Після цього Чезбро схрестив два слова: німецьке “wasser” – вода і грецьке “elaion” – оливкова олія. Так і з’явився “Vaseline”.

Склад вазеліну з роками вдосконалювавсяі наразі сучасна формула робить вазелін одним із найефективніших оклюзивів — зволожуючих засобів, що утворюють бар’єр і запобігають втраті вологи. Ось як його можна використовувати:

Щоб зробити парфуми більш стійкими

Коли шкіра добре зволожена, вона найкраще зберігає аромати. Нанеси тонкий шар вазеліну на ділянку, де використовувала парфуми (наприклад, зап’ястя, внутрішню частину ліктів чи шию) – так аромат триматиметься довше.

Щоб позбутися тріщин на ліктях та п’ятах

Шкіра на п’ятах та ліктях постійно пересихає та тріскається? Просто додай трохи вазеліну поверх свого улюбленого зволожуючого крему – пам’ятай, що сам по собі вазелін не зволожує шкіру, проте може «запечатати» всередині засіб, який насичує дерму вологою.

Щоб позбутися натирання

Знаєш, які ділянки шкіри влітку у небезпеці? Заздалегідь змасти їх вазеліном — він запобігатиме проблемам, що виникають через тертя.

Щоб захистити манікюр

Якщо манікюр і педикюр – постійні складові твоєї б’юті-рутини, то нанось трохи вазеліну на нігті та кутикулу між процедурами: це допоможе впоратися з ламкістю нігтів і захистить лак від сколів.

Для догляду за бритвою

Якщо ти користуєшся бритвенними станками, то, ймовірно, помітила, як швидко вони іржавіють. Щоб запобігти цьому, висуши бритву після того, як видалила волосся, а потім змасти леза тонким шаром вазеліну.

Щоб надати волоссю гладкість

Постійно борешся з пухким волоссям? Нанеси на них горошину вазеліну – це зробить їх гладкими без жирності і захистить тебе від посічених кінчиків, через вплив сонця або води.

попередня статтяЯк правильно смажити пельмені: головне – не допускайте цих помилок
наступна статтяЩо приготувати з кисломолочного сиру, якщо не сирники та не запіканку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я