Дачники розповіли, що треба робити для вирощування рівної та великої моркви

0
Дачники розповіли, що треба робити для вирощування рівної та великої моркви
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Морква — культура, яка потребує уваги щодо ґрунту та простору для активного росту. Є певні моменти, про які потрібно знати. Почнімо з того, що висівати культуру потрібно, коли температура повітря становитиме +16-22 градуси. Вона проростає вже від +5 °C, але гарний колір та солодкий смак гарантовані при показнику від +16 °C.

Подробиці

Морква любить, щоб ґрунт був пухкий та глибоко перекопаний. Для забезпечення першої умови в грядки потрібно додавати пісок. Нехай його буде більше, щоб рослини мали потенціал для росту. Кількісно пісок повинен складати ⅓ від загального обсягу ґрунту на грядці.

Тепер поговоримо про перекопування. Потрібно буде мінімум на один штик лопати заглибити. Якщо можете трохи більше, буде ще кращий результат. Слабо перекопаний ґрунт впливає на форму моркви. Вона виросте кривою, а не рівною.

Морква категорично не любить надлишок азоту. Якщо перегодувати її добривами з його підвищеним змістом, коренеплоди будуть мати багато відростків, а не рівний та довгий плід.

Пам’ятайте, що морква любить вільний простір для вирощування. Прорідження — найкращий спосіб забезпечення місця. Оптимальна відстань між коренеплодами — 7 см. Зверніть увагу,  що проріджувати потрібно обережно. Морква не любить пошкодження кінця — точки росту. Коли морква вже підросла, рихліть ґрунт між рядами, але дуже обережно.

попередня статтяКулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух
наступна статтяЯк приготувати морквяні сирники на сніданок
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я