Чому насправді шкідливо сушити волосся без фена

0
Чому насправді шкідливо сушити волосся без фена
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Здається, про те, що дія високих температур шкідлива для волосся, знає кожен. Гаряче укладання порушують цілісність структури волосся, роблять його сухим і ламким, тому фахівці рекомендують максимально уникати їх або хоча б використовувати термозахисні засоби. У прагненні виконати ці рекомендації, багато хто відмовляється не тільки від плойок та прасок, а й від звичайного фена. І це здається цілком логічним: повітря від фену гаряче, а значить так само шкідливе для волосся, ніж сушіння природним шляхом при кімнатній температурі. Насправді все дещо складніше, і відмова від використання фена в довгостроковій перспективі вплине на стан волосся, зробить його слабким, ламким і тьмяним.

Як? Розповідаємо у нашому матеріалі:

Почнемо з невеликого наукового екскурсу. Будова волосся – набагато складніша, ніж може здатися на перший погляд. Кожна волосинка складається з стрижня, зовнішньої оболонки кутикули та міжклітинної речовини, що зв’язує їх між собою. Щоразу, коли ви миєте голову, плаваєте в морі або будь-яким іншим способом мочите волосся, воно вбирає воду — до 30% власного обсягу. Ця рідина, для якої всередині волосини спочатку не було передбачено місце, починає тиснути на нього зсередини: пошкоджуючи і кутикулу волосся, і його стрижень.

Звичайно, одноразова дія пройде практично безслідно, так що якщо з якоїсь причини у вас раптово не виявиться під рукою фена, панікувати не варто, але якщо після кожного миття волосся залишати мокрим, пошкодження, завдані зайвою вологою, будуть ставати все помітніше. Волосся втратить свою еластичність, стане більш сухим, пухнастим і тьмяним. Саме тому фахівці рекомендують по можливості максимально скорочувати час, протягом якого ваше волосся знаходиться в мокрому стані.

То що ж у результаті робити, щоб максимально захистити волосся від пошкоджень як водою, так і гарячим повітрям? Використовувати метод безпечного сушіння. Після того, як ви вимили волосся і нанесли весь необхідний догляд, акуратно промокніть його рушником. Уникайте рухів, що розтирають: тканина (в ідеалі це повинна бути мікрофібра, а не жорстка ворсиста бавовна) повинна лише вбрати надлишки вологи. Потім нанесіть на волосся термозахист та необхідний стайлінг, якщо ви плануєте робити укладання. А потім висушіть волосся феном, постійно переміщуючи його та використовуючи мінімальний температурний режим. Коли волосся висохне на 85-90%, воно стане куди менш вразливим, і можна буде перейти до будь-якої звичної вам укладки.

попередня статтяГородники розповіди про особливості вирощування помідорів чері
наступна статтяКрабовий салат з капустою та огірком для здоров’я та стрункої фігури
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я