...
ГоловнаЛайфстайлСіємо редиску: городники діляться досвідом

Сіємо редиску: городники діляться досвідом

Підпишіться на нас:

Найпершим овочем, який після зими тамує вітамінний голод, є редиска. Адже багато сортів дають урожай вже через 20-25 днів. Тому в кінці березня вже можна сіяти редиску.

Подробиці

Грядку для висівання редиски бажано підготувати з осені (внести на 1 кв. м площі по 10-20 г селітри, суперфосфату й хлористого калію. На піщаних ґрунтах додати ще й перегній, у такій самій кількості. Але якщо ви цього не зробили восени, можна зробити це зараз.

Насіння перед тим, як кидати в землю, слід продезінфікувати, а потім намочити у ваді кімнатної температури. Як тільки воно почне прокльовуватися, можна сіяти. Загортати в землю на глибину 1-2 см. Відстань між рослинами – 3-5 см, між рядками – 5-10 см.

Якщо обіцяють невеликі заморозки, особливо хвилюватися не варто: рослина їх легко переносить, а коли мороз вдарить -4-5 градусів, накрийте грядку плівкою.

Після появи сходів слід  обов’язково провести проріджування. Засіяну грядку треба періодично прополювати й розпушувати.

Особливу увагу потрібно приділяти вологості, адже редиска любить воду, а коли її недостатньо, то в плодах утворюються порожнини, з’являються стрілки.

Ці прості поради допоможуть вам смакувати редискою, вирощеною в себе на городі, вже в квітні.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...