Коли не можна поливати полуницю

0
Полуниця
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Правила поливу полуниці залежать від періоду садового сезону: посадка саджанців, цвітіння чи збирання врожаю. У цій справі важливий баланс. Слід пам’ятати, що тут не працює правило «чим більше, тим краще».

Подробиці

Надлишок вологи негативно впливає на майбутній урожай. Рідкісний полив також може призвести до мізерного врожаю.

У перші два тижні після посадки досвідчені садівники рекомендують виділяти по 0,5 л теплої води на кожен кущик. Бажано проводити полив саджанців щодня.

Пізніше процедуру проводять таким чином, щоб щотижня на 1 кв. м полуничної грядки припадало 10-12 л води.

Важливо спостерігати погоду. Якщо дощі йдуть часто, ґрунт не встигає до пуття просохнути, потрібно вжити заходів, щоб не втратити врожай полуниці.

Після дощів полуницю накривають плівкою і повністю відмовляються від поливу. Це забезпечує формування оптимального мікроклімату, який необхідний для нарощування зеленої маси та зміцнення коріння.

Крім того, такий захід дозволить уникнути розвитку грибкового захворювання та появи гнильних інфекцій.

У період вегетації інтенсивність поливу знижують, регулярно видаляють бур’яни і злегка розпушують ґрунт, щоб покращити надходження кисню до коріння.

попередня статтяВся правда про курячі грудки з магазину
наступна статтяЯк приготувати оладки з капусти
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я