...

Як позбутися плісняви в квітковому горщику: хитрість здивує простотою

Підпишіться на нас:

Поява цвілі в горщиках з квітами – не рідкість. І найчастіша причина криється у помилках у догляді за рослинами. Щоб уникнути неприємностей, потрібно знати, чого уникати в процесі догляду.

Причини появи грибка

Поява білої цвілі в горщику не виявиться смертельною недугою для рослин, проте просигналізує, що може розвинутися серйозніше захворювання.

Для ефективної боротьби з пліснявою потрібно знати причини її появи: поливи, ґрунт, температура.

Як позбутися плісняви в горщиках

Полив

Застій води в горщику може бути однією з головних причин появи нальоту та плісняви. Якщо відбувається застій води і у горщику утворилося «болото», то поява плісняви неминуча.

Температура повітря

Низька температура вплине на появу плісняви, особливо якщо є часті переливи.

Багатьом рослинам у зимовий час потрібна прохолода. Якщо поливи холодною водою будуть надто частими, негативних наслідків не уникнути.

Грунт

Магазинний ґрунт може бути заражений небезпечним грибком. Іноді продавці видаляють білий наліт у горщиках і присипають верхній шар ґрунту свіжим ґрунтом. Однак шкідливі спори все ж таки залишаються в горщику.

Що зробити, щоб цвілі не було

По-перше, доведеться змінити ґрунт, а коріння рослин обробити розчином марганцівки.

Для приготування розчину знадобиться вода та перманганат калію. Розчин має бути слабкої концентрації – мати блідо-рожевий колір. Пропорції для 3%-го розчину такі: 0,3 г перманганату на 100 мл води.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я