Які дерева не можна садити поруч з яблунями і грушами

0
Які дерева не можна садити поряд з яблунями та грушами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Справа в тому, що серед плодових дерев існують свої конкуренти, які так само, як і розсада, на грядці борються один з одним за живильні елементи, сонячне світло та вологу у ґрунті. За правилами, заснованими самою природою, поруч із яблунями та грушами досвідчені городники не радять садити такі дерева. Пара дрібних на перший погляд помилок в саду — і врожаю яблука та груш доведеться чекати дуже довго.

Подробиці

По-перше, шкодить глід. Його поява позначається вже на стані плодових дерев, оскільки часто слідом за ним з’являються шкідники, що атакують весь сад.

По-друге, немає місця в саду горобині. На ній мешкають личинки горобинної молі, які не гидують з такої нагоди скуштувати і культурні рослини.

По-третє, йдеться про крушину. Вона здатна передати грушам, що зростають по сусідству, бокальчасту іржу.

По-четверте, кісточкові та насіннєві дерева не уживаються на одній площі. Вони взаємно пригнічують один одного, тому яблуні та груші повинні рости окремо від вишні, слив та абрикосів.

Якщо хочете порадіти врожаю, то посадіть поруч із грушею та яблунею кріп та календулу. Вони відлякають шкідників, метеликів плодожерки, а заразом захистять дерева від парші.

попередня стаття4 варіанти сніданку для нарощування м’язів
наступна статтяЩо потрібно класти в бульйон, щоб він зберіг яскравий смак
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я