Як досягти тривалого цвітіння півоній

0
Як досягти тривалого цвітіння півоній
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Півонії – дуже гарні квіти, які можна зустріти мало не на кожній ділянці. Однак не завжди виходить помилуватися рясним цвітінням і безліччю великих квітів на величезному кущі. Це відбувається через неправильний догляд. Щоб жодних проблем не виникало, варто заздалегідь вивчити правила вирощування таких квітів.

Який полив потрібен півонії

Якщо літо видалося холодним і з дощами, то додаткові поливи півонії не потрібні. Але при великій спеці зрошення ґрунту необхідно, при цьому потрібно дотримуватись певних правил.

При спекотній погоді посадки зволожуються раз на 7-10 днів. Особливу увагу поливу варто приділити під час швидкого зростання кущів та формування квіток, що відбувається з кінця весни до початку липня. Також важливо забезпечити рослини вологою в середині липня та серпні при закладанні нирок відновлення.

Техніка поливу має бути правильною. Прямо під кущ рідину лити не варто, тому що потовщене коріння, розташоване в цій області, не всмоктує воду. Краще зрошувати ґрунт на периферії. Рекомендується проводити такі процедури у вечірні години.

Які правила розпушування ґрунту

Для забезпечення гарного дихання та розростання кореневої системи після кожного зрошення ґрунту або дощу слід розпушувати землю на грядках з півонії.
Робити це потрібно з великою обережністю. Глибина занурення біля стебла не перевищує 5-7 см. На відстані близько 20-25 див від основи можна заглиблюватися більше, приблизно 10-15 см.

Як можна підгодувати півонії

У разі створення гарної посадкової ями з добре заправленою землею внесення додаткових підживлень протягом двох перших років не слід проводити.

Однак у третій та наступні роки варто збагачувати ґрунт на грядках з півонії 4 рази протягом сезону:

Перше добриво проводиться відразу після утворення червоних паростків на поверхні землі. Для цього під одну рослину виливають розчин з 1 столової ложки аміачної селітри та 10 літрів чистої рідини. В кінці грунт покривається мульчею з перегною.
Повторне внесення добрив проводиться після утворення бутонів. При цьому слід змішати аміачну селітру, суперфосфат та калійну сіль, взяти по половині столової ложки двох перших інгредієнтів та третину останнього. Суха суміш розсипається біля куща та закладається в землю.

Склад третього підживлення такий самий, як і у другого. Вносити слід, коли півонії цвітуть.

Четверте підживлення проводиться після того, як півонії відцвітають. Кожному кущу потрібно суперфосфат і калійна сіль у кількості половини та однієї третини столової ложки відповідно.

Значення видалення бутонів

Для рясного цвітіння півонії необхідно проводити видалення бутонів. Особливу важливість така процедура набуває протягом двох перших років, тому що через масове цвітіння коренева система не здатна на повноцінний розвиток.

Для отримання об’ємних кольорів угорі куща здійснюється видалення бічних бутонів, коли вони досягають величини з горошину. Не варто цим займатися, якщо хочеться домогтися не одиничних квітів, а їх кількості і тривалого цвітіння.

При дотриманні нескладних правил догляду за півонями можна довгий час насолоджуватися пишним цвітінням в саду.

попередня статтяЯк зберігати яйця – тупим кінцем вгору чи вниз
наступна статтяЯк досвідчені дачники обрізають малину
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я