Поради для вдалого Дня народження вдома

0
Як відсвяткувати День народження вдома
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хто сказав, що день народження вдома — це нудно та нецікаво? Зруйнуйте стереотипи про нескінченні застілля з 90-х і влаштуйте затишне та водночас веселе святкування у власній квартирі. Наші поради допоможуть створити правильну атмосферу та настрій вам і вашим гостям.

Подбайте про оформлення

Сучасне свято неможливо уявити без декору. Навіть якщо ви влаштовуєте домашні посиденьки з найближчими, варто створити красиву атмосферу. Оберіть головний колір свята та підберіть деталі в тон: серветки, скатертину або ранер, шпажки, соломинки для напоїв. У центр столу поставте невеликий букет або декоративну композицію, а кімнату можна прикрасити кульками та картонними прапорцями.

Складіть сучасне меню

Забудьте про важкі майонезні салати, смажені закуски та гарячі страви двох видів. Натомість підшукайте в інтернеті цікавий салатик, до прикладу, з листям салату та цитрусами, а основну страву подайте невеликими персональними порціями. Більше уваги слід приділити закускам у фуршетному стилі — ними гості будуть ласувати весь вечір. Це можуть бути невеликі канапе або тарталетки з різними начинками, сиров’ялене м’ясо на шпажках, солені горішки та снеки.

Як відсвяткувати День народження вдома

Замовте красивий торт

Навіть найбільш домашнє святкування може стати особливішим завдяки гарному торту з професійним декором — це справжня окраса свята! Щоб не витрачати цілий день на його випікання, радимо довірити цю справу професійному кондитеру. Під час замовлення обов’язково повідомте кількість гостей, щоб розрахувати вагу торта, надішліть фото з бажаним оформленням у тон свята та оберіть “легку” начинку — так гості із задоволенням поласують ним вкінці святкування.

Допоможіть з подарунками

Щоб підготовка до вашого свята була приємною для всіх гостей, а ви не були розчаровані непотрібними подарунками, заздалегідь складіть список бажань з варіантами презентів на різну суму. Якщо вам справді нічого не потрібно, не вмовляйте гостей приходити з порожніми руками (це марна справа :)), краще порадьте обрати подарунковий сертифікат у ваш улюблений магазин https://eva.ua/ua/gift/. З ним ви зможете придбати те, що вам справді подобається: улюблену косметику, щось для дому чи нову парфумовану воду.

Як відсвяткувати День народження вдома

Потіште гостей коктейлями

Вино червоне, вино біле та щось міцніше — це надто банально! Якщо більшість ваших гостей — молоді люди, варто придумати оригінальніше меню напоїв. Заздалегідь знайдіть в інтернеті рецепти 2–3 найпростіших рецептів коктейлів і придбайте всі необхідні інгредієнти. Це буде смачно, ефектно та цікаво!

Не забудьте про розваги

Не варто обмежувати ваше святкування лише застіллям. Перед подачею гарячої страви зробіть веселу перерву на активні розваги для всіх: настільні ігри, еліас, вікторину чи навіть танці. Так ваші гості зможуть розім’яти ноги після тривалого сидіння за столом, а також матимуть нагоду вільно поспілкуватися.

Як відсвяткувати День народження вдома

Прикрасьте свято музикою

Щоб створити потрібний настрій з перших хвилин, подбайте про музичне оформлення дня народження. Підшукайте спокійні мелодії або оберіть готовий плейлист з негучною фоновою музикою, яка не відволікатиме від розмов. А під кінець свята додайте трохи веселощів — оберіть популярні сучасні пісні або хіти вашої молодості, яким неможливо не підспівувати. Нагадування: не вмикайте музику надто гучно, щоб не викликати заздрість у сусідів :).

Подбайте про найменших гостей

Якщо ви запрошуєте сім’ї з дітьми, до цього слід підготуватися окремо. Для немовляти продумайте спальне місце у віддаленій кімнаті, де не чути шуму гостей, а для старших діток підготуйте окремий куточок і розваги. Ви можете видрукувати розмальовки на окремих аркушах, зайняти їх пазлами або навіть придбати кілька найпростіших іграшок чи наборів для творчості. Також біля них слід поставити корисний перекус з нарізаних фруктів і моркви.

Найважливіше: не перевтомлюйтеся

День народження — це свято, а не виснажливий робочий день на дві зміни. Заплануйте оптимальну кількість страв, які неважко готувати, та виконайте частину роботи напередодні, щоб зберегти сили для самого святкування. Якщо стояння на кухні вас надто втомлює, краще замовте доставку їжі чи попросіть допомоги у близьких, але потіште рідних своїм хорошим настроєм.

Пам’ятайте, найголовніший атрибут будь-якого дня народження — близькі люди, які вас люблять і з радістю поділяють ваше свято. Тож запросіть їх і цей день вже на 100 % буде вдалим!

попередня статтяЯк видалити за 15 хвилин жовті смуги в унітазі: господиням на замітку
наступна статтяКулінари розповіли, як прискорити відварювання квасолі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я