...
ГоловнаЛайфстайлСадівники розповіли, як та коли садити ожину навесні, щоб добре прийнялася

Садівники розповіли, як та коли садити ожину навесні, щоб добре прийнялася

Підпишіться на нас:

Щоб посадити ожину навесні треба дочекатися, щоб прогрілася земля. У подробицях читайте поради досвідчених садівників.

Подробиці

Ожину треба встигнути посадити, поки не розпустяться бруньки. Для цієї рослини треба обрати сонячну ділянку без протягів.

Ожині потрібна буде опора, щоб вона плелася. Можна поставити шпалеру із труб або стовпів. Також  опорою може бути паркан.

У ожини сильна й потужна коренева система, тому яму під неї треба робити глибшу, ніж для інших ягідних культур. Розмір повинен бути: 40/40/40 см. Внесіть у яму компост або перегній до 5 кг, перемішайте з ґрунтом.

Саджанець треба садити вертикально, щоб коренева шийка заглибилася на 1,5-2 см. Після цього засипте субстратом й полийте.

Ущільніть поверхню субстрату.Влийте під саджанець 6 л води. Після ущільнення пристовбурні кола потрібно мульчувати соломою або тирсою.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім, навіть найзатятіші прихильниці...

З якими сумками ви будете стильно виглядати восени 2024 року

Крім культової маленької чорної сукні, в гардеробі кожної модниці має знайтися і містка сумка. В епоху, коли доводиться...

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними речами. Однак навіть...