Як отримати цілий заміокулькас з одного листочка: цікавий спосіб розмноження доларового дерева

0
Як виростити заміокулькас із черешка: найпростіший спосіб укорінення
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Заміокулькас, також відомий як доларове дерево, є популярною кімнатною рослиною. У продажу можна знайти відразу кілька видів цієї квітки, і всі з них можна розмножити в домашніх умовах за допомогою одного-єдиного листка.

Подробиці

Але поставити відрізаний аркуш у воду у випадку із заміокулькасом недостатньо – доведеться заморочитися зі створенням системи гнітового поливу.

Для цього вам знадобиться 2 пластикових контейнери – один трохи більший за інший. У тому, що має менший розмір, зробіть 2 отвори.

У кожен отвір потрібно протягнути мотузку зі штучного матеріалу, після чого можете вкласти менший контейнер у більший. У результаті ви отримаєте лоток із подвійним дном. Простежте, щоб кінці мотузки діставали до дна нижнього контейнера.

Займемося приготуванням ґрунтосуміші, для чого вам потрібно змішати однакову кількість нейтрального верхового торфу і перліту.

Цією сумішшю потрібно наповнити менший контейнер, помістивши верхню частину мотузки всередину ґрунту.

Щоб отримати гарантований результат, постарайтеся запастися кількома листочками, кожен з яких потрібно опустити зрізом в укорінювач, а потім – у ґрунт.

Готуємо суміш для поливу, розчинивши в літрі води 1 г біогумусу і 1 г фосфату монокалію.

Отриманим розчином полийте ґрунт і листя, щоб зволожити мотузку всередині контейнера. Потім злийте воду, що залишилася, в нижній контейнер.

Вона буде повільно просочуватися через мотузку і живити рослину вологою і поживними речовинами.

Слідкуйте за рівнем рідини в нижньому контейнері та доливайте її в міру необхідності, приблизно раз на 5-7 днів – через місяць ви помітите, що на листочках утворилися невеликі корінці.

попередня статтяКоли варто змінити батареї у квартирі: іноді не варто зволікати – у приміщенні стане тепліше
наступна статтяНебезпека червоного в одязі: стиліст розповіла, кому не варто носити цей колір
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я