...
ГоловнаЛайфстайлЯк садити троянди, щоб вкорінилися і не померзли весною

Як садити троянди, щоб вкорінилися і не померзли весною

Підпишіться на нас:

Як правильно посадити троянди весною, щоб вони прижилися й не замерзли під час нічних заморозків, знають досвідчені господарі. Тому порад чимало, а основними ділимося.

Подробиці

За одну добу перед висаджуванням троянди потрібно замочити в посудині з живленням. Це підвищить їхнє приживання у ґрунті.

Для висаджування троянд варто викопувати ями завширшки і завдовжки 30 см. Відстань між будь-якими видами троянд має бути не меншою ніж 80 см, але не більшою ніж 1 м.

Перед висаджуванням троянди необхідно перевірити на життєздатність. Якщо на саджанці є паростки, отже, коренева система починає працювати. Про це також свідчить поява молочних корінців на кореневій системі.

Якщо цього немає, то на верхній частині саджанця на відстані 1 см від кінця потрібно зробити зріз. Якщо він зелений, то троянда скоро почне рости і її можна висаджувати.

Перед висаджуванням також треба проконтролювати, щоб коренева й наземна частина саджанців були однієї довжини. Якщо верхня частина більша, її треба обрізати секатором. Зазвичай довжина кореневої системи становить приблизно 30 см.

Під час висаджування троянд у яму додавати нічого не треба, за умови, що квіти ростимуть у чорноземі чи піщаному ґрунті. Землю після висаджування необхідно добре утрамбувати, а потім рясно полити водою з розрахунку 5 л на один саджанець.

На завершальному етапі площу навколо куща необхідно замульчувати за допомогою сіна чи соломи для того, щоб утримати вологу. У разі весняних заморозків садівники рекомендують на ніч накривати саджанці звичайними відрами, а коли вдень температура підніметься вище ніж 5 °С, їх можна знімати.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...