...
ГоловнаЛайфстайлЯку ширму вибрати для ванни: скло чи пластик

Яку ширму вибрати для ванни: скло чи пластик

Підпишіться на нас:

Перегородки для ванн, як відомо, можуть бути виготовлені зі скла чи пластику. Скляні перегородки є більш практичним, екологічним, довговічним та дорогим варіантом. У свою чергу пластикові перегородки трохи дешевші та легші, але можуть піддаватися подряпинам, «засолюванню» та втраті естетичного вигляду з часом.

Подробиці

Тут висновок, як кажуть, напрошується сам собою – пластикова ширма для ванної кімнати багато в чому поступається скляній. Давайте дізнаємося більше про ширму зі скла.

Зазвичай для виготовлення ширм використовується загартоване скло завтовшки до 8 мм, яке стійке до помірних механічних навантажень.

Скло може бути прозорим, матовим або мати комбіновану структуру із глухими вставками.

Прозоре скло дозволяє світлу проходити через нього, тому така перегородка майже непомітна, тоді як матове скло блокує світловий потік і зменшує візуально простір.

Тому якщо використовується матове скло, важливо заздалегідь продумати освітлення. Але є й перевага – непрозора перегородка забезпечує приватність, що може бути особливо корисним для великих сімей та поєднаних санвузлів.

Щоб краплі води не висихали на скляній перегородці, а швидко і без слідів стікали вниз, поверхня скла оброблена спеціальним гідрофобним покриттям (зверніть увагу, що покриття є не на всіх скляних перегородках, тому уточніть цей момент при покупці).

Якщо ви вибираєте скляну перегородку, вам не доведеться стикатися з проблемою плісняви, як це буває під час використання текстильних штор чи пластикової перегородки. Для підтримки чистоти досить регулярно протирати скляну поверхню і стики м’якою тканиною, змоченою в спеціальному засобі для чищення.

А ось використовувати для очищення абразивні миючі засоби, а також кислоти, що містять хлор препарати, не рекомендується.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...