...
ГоловнаЛайфстайлСекрет білих шкарпеток: п'ять способів відіпрати бруд

Секрет білих шкарпеток: п’ять способів відіпрати бруд

Підпишіться на нас:

Білі шкарпетки – візитна картка акуратного вигляду та стилю. Але що робити, коли вони починають втрачати свою початкову білизну через плями та бруд. Більшість людей просто викидають такі шкарпетки, навіть не замислюючись про те, що їх можна випрати. Розберемо кілька способів, що довели свою ефективність.

Сода та оцтова кислота

Можна зробити потужний розчин, що відбілює, змішавши соду і оцтову кислоту в рівних пропорціях. Далі необхідно нанести цей розчин на плями та залишити на 15 хвилин. Після цього шкарпетки достатньо прополоскати у теплій воді.

Лимонний сік

Лимонний сік є природним відбілювачем завдяки своїй високій кислотності.

Достатньо видавити 1-2 лимони та отримати концентрований сік, у якому потрібно замочити шкарпетки на 30 хвилин. Після такого прання їх необхідно прополоскати кілька разів.

Паста з перекису водню та соди

Також можна створити пасту, змішавши перекис водню із содою. Пропорції потрібно визначати індивідуально, відштовхуючись від розміру шкарпеток. Пасту необхідно нанести на всі забруднення та залишити на одну годину.

Пральний порошок з ефектом відбілювання

Якщо плями не надто стійкі, просте промивання шкарпеток у пральному порошку з ефектом, що відбілює, може виправити ситуацію. Звичайно, тут все залежить від якості шкарпеток.

Варіння з лимонною шкіркою

Варіння білих шкарпеток у окропі з додаванням лимонної шкірки – це найпростіший спосіб.

Необхідно скласти шкарпетки в каструлю, додати трохи лимонної шкірки і кип’ятити 20 хвилин. Цей метод допомагає не тільки відбілити шкарпетки, а й надає їм свіжого аромату.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...