Як захистити часник від раннього пожовтіння

0
Як захистити часник від раннього пожовтіння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Отримати непоганий урожай часнику зможе навіть той дачник, який лише недавно зайнявся городньою діяльністю. Справа в тому, що рослина не вимагає особливого догляду і росте практично на будь-якому ґрунті. Однак це не означає, що доглядати культуру взагалі не потрібно. Не варто ігнорувати зовнішній вигляд рослини, особливо якщо його листя стало жовтим.

Зміна кольору часнику сигналізує про негативні процеси. Якщо в цьому випадку городник нічого не зробить, то якість урожаю суттєво знизиться.

Чому часник жовтіє

Пожовтіння листя рослини до кінця весни свідчить про дефіцит води у ґрунті.

Можна, звичайно, спробувати рясно поливати грядку. Але не факт, що це призведе до відновлення в рослини нормального кольору.

Тому пожовтінню бажано запобігти. Попередження неприємного явища набагато краще, ніж необхідність виправляти ситуацію.

Що потрібно зробити восени

Ще в осінній період, як тільки рослина була посаджена, ґрунтову поверхню необхідно мульчувати. Як матеріал ідеально підійде тирса.

Дрібна деревина має лежати на грядці довго – до початку весни.

Матеріал швидко вбирає воду, за рахунок чого вона завжди буде утримуватись у ґрунті в достатньому обсязі. Проблем із зростанням та розвитком часнику не виникне.

попередня статтяЩо потрібно зробити, щоб горох, перловка і квасоля швидко розварювалися
наступна стаття5 напоїв, які треба пити перед сном, щоб схуднути
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я