Як виглядає подвійна кутикула: 3 причини появи і як привести такі нігті до ладу

0
Як виглядає подвійна кутикула: 3 причини появи і як привести такі нігті до ладу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кутикула — одна з проблемних зон манікюру, адже її часто буває важко усунути і вона швидко відростає. Але іноді проблем стає ще більше: якщо кутикула росте відразу в кілька рядів.

Давай розберемося, яким має бути догляд за кутикулою нігтів, щоб уникнути розростання шкіри на нігтьовому валику.

Яким би красивим не був дизайн нігтів, ніколи не слід забувати про підготовку до нанесення покриття. Поряд із вибором комфортної форми значну роль тут відіграє правильний догляд за кутикулою. Від нього залежить як загальне враження від нейл-арту, і термін свіжості твого манікюру.

Декому пощастило з кутикулою: вона практично не потребує догляду, повільно відростає і майже не «заповзає» на простір нігтьової пластини. Інші ж мучаться у спробах утихомирити раптову появу товстої шкірки над нігтями, боячись пропустити черговий візит до нейл-студії.

А ще існує так звана подвійна кутикула. З її появою може зіткнутися кожна з нас, хоч би яким був початковий вигляд і розмір кутикули.

Як виглядає подвійна кутикула

В принципі, з назви все ясно: подвійна кутикула – це коли шкірка росте відразу в кілька шарів, як у всьому нижньому просторі нігтя, так і на певних ділянках.

У соцмережах можна знайти чимало наочних фото, де демонструються різні види подвійної кутикули. Зазвичай такі приклади публікують нейл-фахівці, які розповідають, у результаті кутикула розростається і як із цим впоратися. І головне – пояснюють, що (або хто) винний в тому, що нігті виглядають саме так.

Причини появи подвійної кутикули

Найчастіше подвійна кутикула з’являється через неякісний манікюр, а якщо точніше, через пропил нігтьової пластини. Це відбувається у випадку, якщо через недосвідченість під час обробки або зняття старого покриття майстер надто сильно натиснув фрезою на ніготь або направляв інструмент під кутом, що не підходить для пластини. Товщина та чутливість нігтів — речі суто індивідуальні, тому проблема має широке поширення. У такому випадку пропили розташовуються під покриттям і відростають разом із нігтем, тому ефект подвійної кутикули створюється, так би мовити, на відстані.

Друга причина, яку часто плутають із пропилом, — розшарування епоніхії. Кутикула та епоніхій – дві складові тканини навколо нігтьової пластини. Епоніхій вважається верхнім захисним шаром, а кутикула – нижнім, що пробивається через перший. Епоніхій не рекомендується видаляти, оскільки він запобігає сильному наростанню та огрубінню шкіри. Але іноді він настільки м’який і ніжний, що його легко пошкодити: наприклад, при обрізанні кутикули ножицями, надмірної обробки фрезою або навіть при тривалому контакті з агресивними хімічними речовинами. Через це епоніхій розшаровується, і ми отримуємо неприємний «рваний» ефект – і відчуття подвійної кутикули при відростанні шкіри.

Анатомічні особливості відкидати також не варто! Іноді шкіра навколо нігтя росте надто інтенсивно та нерівномірно. Іноді вона тонка, але дуже суха, тому в деяких місцях створюється враження двошаровості. Обробляти такі руки особливо складно: позбутися ефекту подвійної кутикули допоможе лише регулярний манікюр та правильний догляд.

Як доглядати за подвійною кутикулою

Захист від сухості за допомогою живильних та зволожуючих засобів – етап, який буде корисним при догляді за подвійною кутикулою будь-якої природи появи. Регулярний догляд насамперед впливає на епоніхій: захищає його від розшаровування та зміцнює шкіру.

Вибір правильного способу видалення кутикули. Коли подвійна кутикула та шкіра навколо нігтів тонкі, можна спробувати опрацювати проблему за допомогою ремуверу – спеціальної рідини для розм’якшення кутикули. При такому варіанті обробку можна проводити в домашніх умовах.

Важливо відзначити, що ремувери — не такі нешкідливі засоби, якими здаються на перший погляд. Вони містять певну концентрацію кислот, тому можуть викликати роздратування: як при першому використанні, так і з часом при накопичувальному ефекті. Краще довірити боротьбу з подвійною кутикулою нейл-майстру – хоча б спочатку вирішення проблеми!

Жорстку та огрубілу подвійну кутикулу прибирають виключно за допомогою апаратного манікюру, для цього існують спеціальні комбіновані методики. Але май на увазі, що з нею вміють працювати не всі. Якщо подвійна кутикула у тебе з’явилася після візиту до певного нейл-фахівця, наступного разу краще звернутися до іншого майстра. Не зайвим буде заздалегідь надіслати фото своєї кутикули та запитати, чи має майтер досвід роботи з такою кутикулою.

А ще не забувай: один раз зрізати подвійну кутикулу — це не означає вирішити проблему. Такі нігті потребують інтенсивного харчування і регулярної обробки кутикули, що знову відростає. Особливо якщо її поява пов’язана не з порушеннями манікюрної техніки, а з генетичними особливостями росту шкіри навколо твоїх нігтів.

попередня статтяДобірка порад, щоб виростити солодкий червоний буряк
наступна статтяЯк приготувати оладки з сиром та яблуками: страва виходить повітряною та м’якою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я