...
ГоловнаЛайфстайлЯк позбавити кухонну дошку від неприємного запаху: перевірені поради

Як позбавити кухонну дошку від неприємного запаху: перевірені поради

Підпишіться на нас:

У процесі приготування їжі важливо переконатися в чистоті всіх приладів, що використовуються. У такому разі готування буде безпечним.

Наявність неприємного запаху, джерелом якої є обробна дошка, може говорити про недостатньо ретельне миття.

Це означає, що аксесуар може бути джерелом шкідливих мікроорганізмів. Тому потрібні особливі заходи для того, щоб упоратися із завданням.

Як можна видалити неприємний запах:

Чай

Якщо ви любите пити чай, то не поспішайте викидати заварку, що залишилася. Рекомендується взяти її у вологому вигляді та розподілити шаром по поверхні дошки. Через п’ятнадцять хвилин видаляємо чайну заварку і миємо кухонний прилад.

Гірчиця

Цей інгредієнт допоможе у боротьбі навіть зі стійкими неприємними ароматами. Потрібно зволожити дошку та посипати її порошком. Через півгодини починаємо змивати гірчицю за допомогою вологої ганчірки.

Сіль

Схожий спосіб попередній. Спочатку протираємо дошку, після висипаємо шар солі дрібного помелу та додаємо трохи води. Через півгодини добре витираємо дошку і змиваємо сіль.

Лимон

Даний метод може допомогти навіть у видаленні стійкого запаху риби. Натираємо прилад часточкою лимона, чекаємо 10 хвилин і миємо дошку. Від запаху не повинно залишитись жодного сліду.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...