...
ГоловнаЛайфстайл5 випадків, коли варто застосовувати стимулятори росту

5 випадків, коли варто застосовувати стимулятори росту

Підпишіться на нас:

Ні для кого з тих, хто займається вирощуванням рослин, не секрет, що не всі культури розвиваються однаково добре. Щоб це виправити, можна використовувати стимулятори росту. Ці засоби варто застосовувати тільки в особливих випадках.

  1. Коли потрібно прискорити ріст рослин

Якщо у вас немає в запасі достатньої для вирощування розсади кількості часу, за допомогою стимуляторів росту вам вдасться прискорити цей процес. Ви не тільки виграєте в часі, а й витрачатися на дорогі фітолампи не доведеться.

Як результат, ви можете посадити перець і баклажани не в лютому, а в березні, а томати – не в березні, а у квітні.

2. Коли окремі рослини відстають у розвитку

Щоб допомогти окремим екземплярам наздогнати їхніх “побратимів”, також можна використовувати стимулятори росту. Для врожаю буде набагато краще, якщо ви будете висаджувати в ґрунт однаково розвинені рослини.

3. Для рослин, привезених здалеку

Ті саджанці, що довгий час провели в дорозі, напевно, ослабли, і за допомогою названих препаратів ви допоможете їм швидше прийти до тями.

4. Для виставкових рослин

Якщо ви готуєтеся до виставки, а якісь екземпляри трохи відстають і не встигають, наприклад, набрати достатню кількість квітконосів, немає нічого поганого в тому, щоб їх простимулювати – так вся колекція буде вирівняна.

5. Для рідкісних рослин

Нарешті, препарати, у складі яких присутні гормони росту, варто використовувати для рідкісних рослин, які потрапили до нас з інших умов і зараз проходять період адаптації.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...