5 помилок при висадженні розсади томатів у відкритий грунт

0
5 помилок при висадженні розсади томатів у теплицю та на город
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Холити і леліяти посадки томатів городники починають ще на тому етапі, коли сіянці ростуть на підвіконні або балконі як розсада. Досить відповідальним заходом є висадка розсади у відкритий ґрунт чи теплицю. Є п’ять головних помилок, які допускають дачники-початківці, які намагаються виростити помідори.

Помилка у поливі

Розсаду томатів слід припинити поливати протягом тижня до пересадки. За добу перед важливим заходом рослини рясно поливають теплою водою.

Під час висадки розсади томатів у лунки наливають якнайбільше теплої води. І після висаджування томатів як мінімум тиждень не поливають рослини. Температура води становить 25-30 градусів.

Освітлення

Багато дачників намагаються забезпечити томати світлом, сподіваючись отримати міцну та здорову розсаду, тому досвічують сіянці за допомогою ламп та інших пристроїв.

Але перед висаджуванням у ґрунт потрібно скоротити режим додаткового освітлення до мінімуму, щоб рослини звикли до природних умов.

Загартування томатів

Потрібно обов’язково загартовувати помідори перед висадкою у відкритий ґрунт. Так вони набувають витривалості і швидше приживуться на новому місці. Помилка вважається тримати розсаду в умовах квартири, а потім відразу пересадити її на город.

Погодні умови

Підгадати оптимальну погоду для висаджування томатів непросто. Але треба прагнути ідеалу. Оптимальною вважається денна температура +17 …19 °C, а вночі стовпчик термометра не повинен опускатися нижче +13 °C.

Рання посадка

Бажання якнайшвидше отримати врожай томатів змушує дачників поспішати з посадкою розсади. Наприклад, на календарі друга половина травня, але погода бажає кращого. Але деякі дачники вже висадили томати.

Висаджувати рослини все ж таки краще, коли і погодні умови відповідають, і грунт прогрітий. Друга умова дуже важлива, адже коренева система помідор дуже чутлива до холоду.

попередня статтяВід болю в суглобах допоможе харчовий желатин
наступна статтяЯк за 2 хвилини приготувати томатний соус з часником та травами
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я