Як правильно посадити ожину навесні

Як правильно посадити ожину навесні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навесні в саду кипітиме робота. Хтось захоче оновити сад деревами та ягідними кущами. Сьогодні у подробицях поділимося. як правильно посадити ожину навесні.

Подробиці

Щоб посадити ожину, дочекайтеся поки земля прогріється. Але треба встигнути посадити до розпускання бруньок. Обирайте сонячну ділянку, де немає протягів.

Ожині потрібна буде опора, щоб вона плелася. Тому у місці, де плануєте садити ожину, поставте шпалеру із труб або стовпів. Також  опорою може бути паркан.

У цієї рослини дуже потужна коренева система, тому яму під неї треба робити глибшу, ніж для інших ягідних культур. Розмір повинен бути: 40/40/40 см. Внесіть у яму компост або перегній до 5 кг, перемішайте з ґрунтом.

Саджанець треба садити вертикально, щоб коренева шийка заглибилася на 1,5-2 см. Після цього засипте субстратом й полийте.

Ущільніть поверхню субстрату. Полийте саджанець 6 л води. Після ущільнення пристовбурні кола потрібно мульчувати соломою або тирсою. Поливати треба протягом 50 днів.

попередня статтяДобре відомий лайфхак перевірки сиру на натуральність
наступна статтяПродукти, які категорично не треба їсти разом з яйцями
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я