...
ГоловнаЛайфстайлЯк виростити розсаду помідорів за 22 дні: не міф, а реальність

Як виростити розсаду помідорів за 22 дні: не міф, а реальність

Підпишіться на нас:

Досвідчені дачники ніколи не починають вирощувати розсаду томатів занадто рано, тому що знають про можливі проблеми з витягнутим стеблом та їхньою гіршою приживаністю порівняно з тими, що були посаджені вчасно.

Виникає питання: коли ж приступати до посіву, щоб упоратися з городними справами вчасно?

Якщо вірити рослинникам «зі стажем», вирощування розсади томатів займає 22 дні. Правда, щоб укластися в 3 тижні «з хвостиком», потрібно дотримуватися кількох правил.

Світловий режим

Важливим аспектом при вирощуванні томатів є світловий режим. Сонячна енергія відіграє ключову роль у процесі фотосинтезу, який необхідний для росту рослин. Тому, щоб прискорити зростання томатів, забезпечте для них відповідне освітлення.

З появою перших сходів томатів світловий день має становити рівно 22 години. Цілодобове досвічування розсади не рекомендується, оскільки рослинам також необхідний період темряви для певних процесів. Цей світловий режим повинен тривати близько 3 днів, за цей час все насіння повинне прорости.

Після появи перших двох листків томати слід висвітлювати протягом 20 годин, зазвичай, це займає 3 дні. Оптимальна температура на цьому етапі становить 22-24 градуси.

Після появи 6-7 листочків світловий день скорочується до 18 години.

Потім перевести розсаду на 16-годинний світловий день до висадки у відкритий грунт.

Рівень освітленості має бути близько 50 Вт на квадратний метр.

Передпосівна обробка

Перед висіванням насіння важливо вжити заходів для запобігання захворюванням, які можуть уповільнити зростання розсади або навіть спричинити її загибель. Один із способів профілактики – збагачення ґрунту біопрепаратами, що містять триходерму.

Насіння також потребує обробки, наприклад, за допомогою розчину марганцівки.

Якщо ви діятимете за правилами, приблизно через 22 дні ви отримаєте міцні та здорові рослини, готові для пересадки. Сіянці будуть невисокими і кремезними, з добре розвиненим корінням –  саме такі, як потрібно.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...