...

Що може заставити алое зацвісти: квітникарські поради

Підпишіться на нас:

На підвіконні серед домашніх рослин досить часто вирощують алое. Воно ніби й немає особливої естетичності, але ж корисне. Цікавий факт, що багато хто з власників алое ніколи не бачили його цвітіння. Щось в цьому є навіть дивне, коли з’являється думка та бажання побачити це на власні очі.

Подробиці

Алое може зацвісти у випадку, якщо його до цього стимулювати. Іншими словами, рослину потрібно «розбудити». Звичайно, важливу роль в цьому відіграє й сорт алое. Найкраще для цього підходить Barbadensis miller, Aloe arborescens.

Починати стимулювання потрібно після сухого та холодного періоду. З цього все й стартує в плані організації мікроклімату. Така умова максимально наближена до природних.

Далі потрібно створити на підвіконні резервуар для рослини, в який не буде попадати тепле повітря. Оптимальна температура 5-7 градусів. Нижче не треба, бо рослина замерзне.

Поступово температура буде підвищуватися, а алое отримає сигнал до цвітіння. Воно почне формувати бутони та почне цвісти. Зверніть уваги на поливи. Оптимальний режим — один раз на тиждень. Коли почнеться процес цвітіння та загальне потепління, то тримати рослину в холодному мікрокліматі не треба.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я