Як “за одну годину” позбутися пня на присадибній ділянці

Зайві дерева на заміській ділянці не потрібні. Зазвичай дачники спилюють їх. Проте повністю прибрати ствол не виходить: залишається пеньок. Нічого хорошого в наявності на ділянці залишку спиляного дерева немає: він не тільки є зайвим з естетичного погляду, але й завдає серйозних незручностей.

Подробиці

Порятунок від пня вважається важким завданням. Зазвичай використовуються хімічні сполуки, що становлять небезпеку для ґрунту. Але до такого способу краще не вдаватися. Досвідчені дачники знають про інший метод: він відрізняється безпекою та швидкістю.

Що потрібно зробити

Для рятування від пня потрібно використовувати такий засіб, як калієва селітра.

На відміну від агресивної «хімії» цей компонент не погіршить стан ґрунтового покриву.

Слід створити суміш, до складу якої входить селітра та цукровий пісок. Об’єм першого компонента повинен удвічі перевищувати обсяг другого.

Засіб, що вийшов, слід насипати в отвори, які були заздалегідь зроблені в пні.

В результаті вже через годину шматок ствола, що стирчить з грунту, «згорить». Видалення залишку пня здійснюватиметься дуже просто.

Сергій Пасевич
Сергій Пасевич
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я