...

Як виростити м’яту з насіння: секрет ефективного пророщення насіння

Підпишіться на нас:

Виростити м’яту легко, якщо просто пересадити кущик в горщик та доглядати за ним. А от виростити з насіння — це зовсім інша історія. Поговоримо про це детальніше в статті.

Подробиці

Починати вирощування потрібно з охолодження насіння. В цьому секрет підготовки до вдалого вирощування. Покладіть насіння на 10 днів в приміщення чи місце, де температура не вище +10 градусів. Висаджувати його потрібно буде у квітні.

М’ята добре розростається кущиком, тому виберіть для неї місце, щоб їй ніхто не заважав. Ґрунт потрібен родючий. Варто додати також перегній, золу та перекопати все. Зробіть борозна, глибина яких повинна бути не більше 5 см. Розкладіть охолоджене насіння. Якщо це буде вирощена в домашніх умовах розсада, то буде ще краще.

Проростити насіння можна наступним чином. Контейнер наповніть родючим ґрунтом. Викладіть насіння та присипте землею приблизно на 5 см. Полийте з пульверизатора, закрийте плівкою на 5 днів. Потім плівку треба зняти, ще раз зволожити землю. Залишається дочекатися, коли з’являться сходи м’яти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я