...
ГоловнаЛайфстайлЯк посадити аґрус навесні: поради садівників

Як посадити аґрус навесні: поради садівників

Підпишіться на нас:

Якщо хочете оновити свій сад кущиками аґрусу, у подробицях читайте, як правильно посадити  та доглядати за ним.

Подробиці

Аґрус любить рости на сонячній ділянці. Обираючи місце для посадки, зверніть увагу, щоб не було протягів. Не висаджуйте рослину у тіні великих садових дерев. Аґрус добре ростиме на місці, де попередниками були овочеві культури.

Скопайте ділянку, виберіть коріння бур’яну та вирівняйте поверхню. Викопайте яму 50/50 см. Верхній шар ґрунту відкладіть в бік, додайте 10 кілограмів перегною до родючого шару.

На дні заглиблення зробіть земляний горбок, розподіліть коріння куща. Якщо воно довше за 20 см, то обріжте його. Кореневу шийку треба заглибити на 6 см.

Після посадки ущільніть землю й полийте кущі водою, по 1 відру під кожен. Відстань між кущами повинна бути 1-1,5 м.

Родити аґрус почне лише на третій рік після посадки. А до цього часу вам треба правильно доглядати за рослиною. Щовесни обробляйте аґрус окропом за допомогою розпилювача.

Таку процедуру слід робити, щоб запобігти зараженню рослини шкідниками та хворобами. Обрізати рослину треба рано навесні, до початку сокоруху. При обрізанні слід повидаляти сухі й хворі гілки. А також прикореневі пагони.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...