...
ГоловнаЛайфстайлЯк зрозуміти, що розсада має дефіцит світла

Як зрозуміти, що розсада має дефіцит світла

Підпишіться на нас:

Дачники знають, що при вирощуванні розсади найбільше уваги потребують баклажани, томати та перці. Зрештою, інші рослини також мають вимоги до світлового режиму. При його дефіциті молоді паростки перестають розвиватися. Виростити з них якісну городню культуру буде неможливо.

Подробиці

Так, для кімнатної розсади немає нічого гіршого, ніж відсутність нормального освітлення. Тож потрібно її досвічувати. Головне не втратити важливий момент. А він триває 2 тижні від перших сходів та до появи листя.

При гострій нестачі світла розсада витягується. Зелень стає блідою. При такому розвитку подій стебло не зможе втримувати нове листя, яке буде наростати.

Другий важливий момент для розсади наступає після розсаджування по окремих місткостях. Рослини можуть пожовтіти або, навпаки, стати занадто яскравими чи блідими.

Зверніть увагу на розташування листя. Якщо воно росте на великій відстані одне від одного, а стебло витягується, це також ознака дефіциту світла.

Для усунення проблем потрібно використовувати фітолампи протягом 12-14 годин щодня. Якщо з розсадою все нормально, то профілактично треба включати зранку та ввечері по 3-4 години.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...