...
ГоловнаЛайфстайлЯкі ще горіхи, крім волоських, під силу виростити на дачі

Які ще горіхи, крім волоських, під силу виростити на дачі

Підпишіться на нас:

В останні роки все більше людей захоплюються вирощуванням екзотичних рослин та дерев на своїх присадибних ділянках. Однією із таких незвичайних рослин є різні види горіхів. Ознайомтесь з тими видами горіхів, які підходять для вирощування в умовах середньої смуги, а також ось рекомендації щодо догляду за ними.

Фундук

Фундук – дуже поживний та цінний горіх. Хоча не всі саджанці можуть успадкувати сортові ознаки. Вони, напевно, виявляться більш пристосованими до кліматичних умов вашої ділянки.

Ті, які виживуть після холодних зим, можуть значно відрізнятися за врожайністю, формою горіхів та швидкістю зростання.

Арахіс

Арахіс саджають так само, як і квасолю, як тільки відступлять весняні заморозки. Сходи з’являються до кінця червня. Коли рослини починають цвісти, їх підгортають.

Догляд за арахісом схожий на догляд за звичайною картоплею. Через не найсприятливіші умови для вирощування арахісу в середній смузі великий урожай отримати не вдасться, але можете бути впевнені – прикладені зусилля не пропадуть задарма.

Чуфа (земляний мигдаль, земляний горіх)

Щоб виростити чуфу, потрібно спочатку замочити її у воді на три дні, а потім висадити у землю. Коли рослина зійде, вона буде схожа на осоку.

До осені вона перетвориться на кущик, який принесе багато горіхів, хоча їх збирання може бути стомлюючим, тому що вони досить маленькі, зазвичай не більше сантиметра. Однак зараз з’явилися сорти з великими плодами чуфи, що досягають розміром до 5 см.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...