Як врятувати горіхи від молі: корисна порада

0
Як врятувати горіхи від молі: корисна порада
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Будь-які горіхи (грецькі, ліщину, арахіс, кеш’ю тощо) «любить» специфічна горіхова міль, що має назву метелик вогнівка. Саме дорослі метелики не є небезпечними, адже вони лише займаються розмноженням, і самі ядра горіхів не їдять.

Подробиці

Натомість личинки молі досить ненажерливі і поїдають всі горішки. Вони можуть бути і в очищених ядрах, і безпосередньо всередині шкаралупи.

Саме рятувати горіхи, які вже стали місцем проживання і «їдальні» для молі, неможливо. Навіть якщо ви переберете їх, сліди життєдіяльності шкідників залишаться. Фекалії, яйця, лушпиння — кому захочеться їсти горіхи з такою «начинкою»?

Тому без вагань викидайте заражені запаси, а ось попередити повторну появу молі цілком можливо. По-перше, зробіть ретельне прибирання, щоб ніде не було “таємної кімнати” шкідників. По-друге, забезпечте простір, де зберігаєте горіхами, засобами, що відлякують міль.

попередня статтяБез канцерогенів: як приготувати смачний домашній майонез
наступна статтяЧому у драцени сохнуть кінчики листя: про що багато хто не знає
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я