6 вічнозелених квітучих чагарників для саду

1
6 вічнозелених квітучих чагарників для саду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вічнозелені чагарники мають багато переваг перед іншими садовими рослинами. Більшість, пише PureWow, з них є довгоживучими і не потребують постійного догляду після посадки. Крім того, такі представники флори прикрашають сад цілий рік.

Подробиці

  • Азалія. Така рослина може бути як вічнозеленою, так і листопадною (скидає листя) залежно від сорту. Азалія має дивовижну красу квіти різних відтінків – фіолетового, рожевого помаранчевого, жовтого. Чагарник також цінується своїм пишним і щільним темно-зеленим листям, яке не втрачає колір цілий рік. Деякі види азалії можуть цвісти двічі за сезон.
  • Гарденія. Цей вічнозелений чагарник квітучий досить темпераментний, але, освоївши техніку по догляду за ним, ця рослина стане справжньою окрасою саду. Гарденію можна садити в кислий ґрунт у регіонах з м’якою зимою або у вазон, який на час холодів потрібно переміщувати до будинку чи теплиці. У теплу пору року чагарник покривається білими квітами, що випромінюють приємний аромат. Рослина любить тепло та сонячне світло.
  • Дафна. Незвичайний квітучий чагарник, який відрізняється тонким видовженим листям і цікавою формою квіток. Дафну можна вирощувати у кліматі з м’якою зимою. Квіти цієї вічнозеленої рослини розпускаються наприкінці зими – на початку весни. Їх відтінок найчастіше фіолетовий чи рожевий.
  • Хоча пієріс менш відомий, ніж інші вічнозелені квітучі рослини, він має дуже красиві грона дзвоноподібних квітів, які з’являються в кінці зими або напровесні. Чагарник має довге, загострене листя та схожої форми яскраві червоні квіти. Пієріс краще висаджувати на такій ділянці в саду, куди вранці не потрапляє сонце.
  • Олеандр. Придатна рослина для садівників-початківців, які мало знають про типи ґрунтів і можуть забути про догляд та поливання. Єдине, чого не може витримати олеандр, це холодну зиму, коли температура опускається нижче 6°С. Проте чагарник здатний рости у складному ґрунті та в умовах сильної спеки. Вічнозелений олеандр має гарні рожеві квіти, що розпускаються у теплу погоду.
  • Фотинія “Ред Робін”. Яскраві червоні квіти прикрашають сад щовесни, а насичені темно-зелені листя радують око цілий рік. Чагарник досить швидко росте і щорічно додає у зростанні від 30 до 90 см, при цьому він легко адаптується і може підтримуватись у невисокому стані. Фотинію добре вирощувати як живоплоту.
попередня статтяТри способи зробити млинці дієтичною стравою
наступна статтяЯк красиво прибрати волосся – одна зачіска на всі випадки життя
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

1 коментар

  1. «Перемогли нацистів — переможемо і рашистів!»
    Українці Герої! Україна Герой! Слава Україні! Героям Слава! Слава БОГУ за Героїв!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я