Експерти назвали “найневибагливіші” рослини для дачі та саду

0
Експерти назвали
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Виростити рослини, пише IVD, які порадують смачним урожаєм, під силу навіть дачникам-початківцям, і навіть ледачим чоловікам, які їздять на заміські ділянки тільки для того, щоб там відпочити…

Подробиці

Ліщина росте практично в будь-якому регіоні, добре приживається у затінених місцях, а давати врожай починає вже через три-чотири роки посадки. Чагарник невибагливий до умов поливу, у сильну спеку достатньо зволожувати ґрунт раз на тиждень. Обрізати рослину необов’язково, вкривати на зиму теж не потрібно: ліщина переносить морози мінус 40°С.

Кизил. З плодів цього чагарника виходять смачні варення та компот. Для саду підійдуть будь-які сорти, але найбільші ягоди у “гренадера”, “видубицького” та “володимирського”. Кизил добре переносить посуху і практично не схильний до хвороб.

Обліпиха. Рослина росте практично будь-де, морозостійка і невимоглива у догляді. Додаткового поливу потребує тільки перші три роки життя, але і в цьому випадку достатньо зволожувати чагарник влітку один раз на пару тижнів. Найбільші ягоди дають сорти “перлина”, “серпня”, “ажурна”.

Малина відмінно підходить дачникам-початківцям. Чагарник добре зимує, обходиться без частих поливів та непогано переносить тінь. Однак для отримання великого врожаю краще висаджувати кущі у сонячних місцях ділянки.

Досвідчені городники радять висаджувати сорти ожини, що стелиться, наприклад “рубен” і “валдо”, оскільки у них більші і солодкі плоди. Молоді саджанці потрібно поливати раз на тиждень, а дорослий чагарник – вже зможе обійтися без поливу один-два місяці. Восени можна провести обрізку, щоб забрати зайві відростки.

Редиска. Це один із найпростіших у вирощуванні овочів, а її врожай можна отримати кілька разів за сезон. Перші плоди можна зібрати вже за три тижні після посадки. Ну а як закуска редис просто чудовий варіант!

попередня статтяЕмі Шумер зізналася, що зробила ліпосакцію, і показала, як виглядає у спідній білизні
наступна статтяЯк раніше готували котлети з буряка
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я