Які «непопулярні» ягідні рослини посадити в саду

0
Які «незвичні» ягідні рослини посадити в саду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Урізноманітнити ряди малини, аґрусу, яблунь та груш у саду можна не найпопулярнішими ягідними чагарниками та плодовими деревами. Такі незвичайні рослини, пише «Профіль», як гумі, дереза китайська та кизил прикрасять ділянку гарним цвітінням та порадують смаком своїх ягід.

Подробиці

Гумі (маслинка багатоквіткова). Весною цей незвичайний чагарник покривається ароматними білими квітками. Дачники цінують гумі за те, що він приваблює велику кількість бджіл та сприяє збагаченню ґрунту азотом. Висаджують чагарник наприкінці квітня у місці, захищеному від вітру та без застою води. Урожай рослина дає на четвертий-п’ятий рік після посадки у першій половині серпня. Ягоди гуми мають приємний смак із легкою кислинкою.

Про корисні властивості ягід годжі (дереза ​​китайська) відомо давно. Найціннішими плодами цієї ягідної рослини вважаються ті, що зібрані у серпні. За літо врожай ягід можна зібрати понад 10 разів. Дереза ​​китайська виглядає дуже красиво в період цвітіння, що триває з кінця травня до жовтня. За теплий сезон фіолетові квіти поступово змінюються довгастими червоними ягодами. Чагарник переносить морози мінус 15°C, а за деякими даними навіть до мінус 25°C.

Кизил звичайний. Ефектне плодове дерево кущової форми. Кизил привабливий досить раннім цвітінням. Яскраво-жовті квіти починають розпускатися ще до того, як на рослині з’являються листочки. Ягоди кизилу найчастіше мають червоне забарвлення, але іноді бувають золотистими, рожевими та чорними. Ця ягідна рослина здатна витримувати невелике затінення. А вкривати його на зиму необхідно лише у молодому віці.

Незважаючи на назву, плоди золотистої смородини можуть бути різних кольорів: жовтого, червоного та чорного. Це залежить від сорту. Багато хто вважає ягоди цього незвичайного чагарника смачнішими, ніж плоди червоної або чорної смородини. Вони некислі, добре зберігаються та перевозяться за рахунок товстої шкірки. З одного куща можна зібрати близько шести кілограмів урожаю. Смородина золотиста здатна вирости до двох метрів заввишки. Влітку листя ягідного чагарника має жовто-зелений колір, восени воно стає бордово-оранжевим. Цвіте смородина золотиста лимонно-жовтими квітками наприкінці весни – на початку літа. Рослина здатна переносити суворі зими, посуху, часткове затінення та заморозки.

Шовковиця. Це ягідне дерево вимагає багато сонця, тому найчастіше його можна зустріти на півдні. Проте селекціонери вивели сорти, які підходять для вирощування у середній смузі. До них відносяться “смуглянка” та “чорна баронеса”. Обрізати шовковицю обов’язково, адже вона здатна вирости до 12 м заввишки. Але з огляду на повільні темпи зростання, відбудеться це не за один сезон. Ягоди рослина приносить лише на восьмий-дев’ятий рік після посадки. Вони схожі на малину та ожину, можуть бути білими, рожевими, червоними або чорними. Цвіте шовковиця білими листочками та може стати справжньою окрасою саду за рахунок ефектного зовнішнього вигляду.

попередня статтяЧи можна додавати в котлети чорний хліб
наступна статтяВ чому «секрет» приготування млинців без яєць
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я