Чи можна садити сливу поруч із вишнею

0
Чи можна садити сливу поруч із вишнею
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Неодноразово було помічено, що правильне сусідство фруктових чи овочевих культур впливає їх врожайність. Вдало підібрані «сусіди» збільшують плодючість рослин, а в іншому випадку йдеться про згасання та загибель дерев або кущів.

Подробиці

Вишня вважається не найкращим «сусідом» для багатьох культур. У дерева потужна коренева система, яка залягає глибоко під землею і пригнічує рослини, що ростуть поруч.

Слива і вишня створюють хороший тандем, тому ці дерева можна висаджувати буквально впритул. Добросусідство пов’язане з тим, що обидві ці культури висувають однакові вимоги до умов вирощування.

Обидва дерева віддають перевагу пухкому грунту з нейтральним рівнем кислотності. Вишня та слива світлолюбні, тому погано ростуть, якщо поруч є фактор затінення.

Найголовніша умова цього союзу полягає у кореневій системі. Вони не конкурують за ґрунтові ресурси, ґрунт виснажується повільно.

На врожайність сусідство культур не впливає, але є суттєвий мінус. Обидва дерева схильні практично до тих самих хвороб, а також піддаються нападу однакових шкідників. Це означає, що якщо хворіє вишня, то заразиться і слива, і навпаки.

попередня статтяЗапіканка «як у дитячому садку»: у чому «секрет» приготування
наступна статтяЯк швидко схуднути у стегнах – поради експертів
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я