...
ГоловнаЛайфстайлОсновні причини, чому не цвітуть фіалки

Основні причини, чому не цвітуть фіалки

Підпишіться на нас:

Фіалки  прикрашають  підвіконня і своїми м’якими листочками, і різноманіттям кольорів квітів. Тому з такою радістю жінки розводять ці красиві вазони. Але буває, що нова жителька домашньої оранжереї не поспішає цвісти. Чому це відбувається і як створити комфортні умови для фіалки?

Подробиці

По-перше, якщо на вазон потрапляє багато або мало світла, ви не дочекаєтеся цвітіння. Про недостатнє освітлення вам «розкаже» листя: воно буде тягнутися вгору. Про надлишок сонячних променів  просигналізують засушені кінчики листя. Тому шукайте золоту середину: місця, куди не потрапляє пряме сонячне проміння – в північній, північно-східній, північно-західній частині приміщення. Освітлення має бути 12 годин на добу.

По-друге, якщо поливати часто, причому холодною водою, можуть навіть загнити бутончики, що з’явилися. Тому взимку поливайте один раз на тиждень, а влітку – два. Воду краще брати кип’ячену, відстояну, кімнатної температури. Слідкуйте, щоб вода не потрапляла на листя.

По-третє, ґрунт з городу не є відповідним для фіалок. Краще купити спеціальний, легкий. Тим більше, його потрібно не так і багато, адже фіалки не люблять великих за розміром горщиків.

Як бачите, ніяких ідеальних умов для цвітіння фіалка не вимагає – тільки елементарний догляд і ваша любов. Тоді вона порадує вас буйним цвітінням!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...