...
ГоловнаЛайфстайл6 правил догляду за фікусом Бенджаміна: виросте справжній красень

6 правил догляду за фікусом Бенджаміна: виросте справжній красень

Підпишіться на нас:

Не варто думати, що правильний догляд за фікусом Бенджаміна це поради, які складно втілити в життя. Повернути до життя навіть слабку рослину можна за допомогою найпростіших дій.

Подробиці

  1. Почнемо з горщика. Розмір ідеального кашпо на 2-3 см більше, ніж об’єм кореневої системи рослини. Крім цього, в ньому обов’язково має бути отвір для стоку води, а також дренажний шар.
  2. Перейдемо до заповнення. Тут, повторимося, теж нічого складного немає – візьміть спеціальний грунт для фікусів в магазині, який має достатню пухкість, легкість і відповідний склад.
  3. Після пересадки зачекайте 15-20 днів, не удобрюйте фікус.
  4. Деревце виросте акуратним, якщо ви регулярно будете прищипувати його і обрізати. У результаті цих процедур фікус даватиме бічні пагони, а не лише нарощуватиме стовбур і основні гілки, що означає, що згодом рослина матиме густу крону.
  5. Для розміщення фікуса підійде світле місце. Він нормально почуватиметься на північному підвіконні, а от у кутку – ні.
  6. Нарешті, забезпечте фікус Бенджаміна азотом, фосфором та калієм у теплу пору року, роблячи взимку перерву від добрив.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...