Чому не цвіте і не плодоносить полуниця

0
Чому не цвіте і не плодоносить полуниця
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Полуниця знаходить місце на ділянках багатьох дачників, які цінують ягоду за смак та корисність. Не дивно, що якщо у рослини не з’являються квіти, то й урожаю від неї годі чекати.

Подробиці

Є кілька причин, через які полуниця не зацвітає. Однією з них є запізніла посадка. Оптимально полуницю висаджувати наприкінці липня – на початку серпня.

Важливо не просто посадити рослину в землю, а й вибрати правильну глибину. Культура має так зване «серце», яке засипати землею не можна, бо воно відповідає за цвітіння.

При внесенні добрив потрібно дотримуватись дозування і намагатися не перестаратися. Велика кількість азоту призводить до того, що полуниця починає «жувати» і відмовляється цвісти.

Буває, що замість садової трапляється бур’яноподібний різновид полуниці, який ніколи не зацвіте, але швидко захопить ділянку.

Відсутність квіток може вказувати на виродження ремонтантної полуниці. В цьому випадку доведеться прибирати старі кущики та висаджувати нові.

Нестача сонячного світла впливає на майбутній урожай полуниці. Надмірна затіненість може призвести до того, що полуниця не зацвіте.

попередня статтяГоловні помилки у приготуванні котлет
наступна статтяЯк правильно пити чай та каву з медом
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я