Як відновити чіткий контур обличчя

0
Як відновити чіткий контур обличчя
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Який він, ідеальний овал обличчя? Рівний, підтягнутий, із чітким красивим кутом молодості. У цій статті розповідаэмо, що це за кут і яку роль він грає в нашій зовнішності.

Що таке кут молодості

Напевно, ви не раз у житті чули фразу “овал обличчя поплив”. Це означає, що обличчя втратило свій звичний контур: з’явилися “бульдожі щічки”, друге підборіддя. Найчастіше ці зміни на вигляд починають відбуватися після 30 років. Але в когось вони наступають набагато раніше. За чіткість овала обличчя якраз відповідає кут молодості. Це кут між нижньою щелепою та шиєю. В ідеалі він становить 100-110 °. Саме кут молодості одним із перших видає ваш вік, тому так важливо стежити за тим, щоб він не зник.

Від чого він залежить

Вважається, що кут молодості залежить від двох основних показників:

  • віку
  • постави

Чим ви старші, тим більше схильні до зміни кута молодості. Це нормально: з віком змінюється не тільки він, а й обличчя в цілому: шкіра, м’язи, кістки. Головне вчасно почати займатися собою, щоби надовго зберегти свою красу.

Знову ж таки без рівної постави добитися цього неможливо. Здорова спина та шия – основа красивої та доглянутої зовнішності.

Чому змінюється кут молодості

Пропоную глибше зазирнути в нашу фізіологію та подивитися, чому кут молодості згодом змінюється або зовсім зникає, а обличчя втрачає звичні контури. Є кілька факторів, що впливають на зміну кута молодості.

  • Резорбція кісток черепа.

Шкіра на обличчі, підшкірно-жирова клітковина натягнута на каркас з кісток: верхньої та нижньої щелеп, скроневої та інших кісток. З віком обсяг кісткової тканини зменшується, звичне місце кріплення м’язів втрачається. Через дисбаланс (гіпотонус або гіпертонус) вони стягуються до центру обличчя, змінюючи кут нижньої щелепи.

  • Деформація м’язів.

Укорочення жувальних м’язів.

Ці м’язи називають головним плацдармом кута молодості. Через тривалу напругу з віком вони спазмуються, коротшають. Внаслідок цього нахил нижньої щелепи змінюється, вона зміщується нагору, в результаті зона підборіддя починає провисати, обличчя витягується. Кут молодості згладжується, з’являються брилі, контур м’яких тканин обличчя сповзає вниз.

Розтягування жувальних м’язів.

В цьому випадку, рот западає всередину, ніс опускається до підборіддя і загострюється. Саме підборіддя випирає вперед. Обличчя стає а-ля “баба-яга”. Хоча при такому типі старіння кут молодості зберігається надовго, але пропорції обличчя сильно деформуються.

Перенапруження та укорочення грудино-ключично-соскоподібного м’яза.

Через дисбаланс він втрачає звичне місце свого кріплення з соскоподібного відростка, мігруючи до нижньої щелепи. А оскільки цей м’яз безпосередньо пов’язаний з м’язами скронево-нижньощелепного суглоба, його дисбаланс безпосередньо впливає і на кут молодості.

Ну і найочевидніші фактори, які сприяють деформації кута молодості:

  • зайва вага (саме обличчя найчастіше сигналить про те, що ви набрили зайвого);
  • набряки;
  • нездорові звички.

Кому загрожує деформація кута молодості

Насамперед тим, хто має повсякденні звички, які крадуть красу та молодість. Ви в групі ризику, якщо:

  1. Підпираєте обличчя руками. Така поза призводить до усунення під’язикової кістки, а значить до зміни кута молодості та пропорцій всього обличчя. Підсумок малоприємний: друге підборіддя, асиметрія, погане живлення шкіри.
  2. Сутулитесь. На зовнішність постави впливає насамперед. Сутула, напружена спина заважає нормальному кровотоку та лімфообміну в тканинах обличчя.
  3. Часто схиляєте голову над книгою та телефоном. З такою звичкою на гарну лінію шиї та підборіддя можна не розраховувати. А ось на головний біль, у шиї, зморшки і складки на шиї і щоках — цілком.
  4. Спите на животі обличчям у подушку Це ваша улюблена поза для сну? Не дивуйтеся набрякам, мішкам під очима та зморшкам. У такому положенні шкіра на обличчі змінюється, лицьові м’язи та м’язи шиї напружуються, заважаючи рідинному обміну у тканинах.

Як зберегти або повернути чіткий контур обличчя

По-перше, позбавляйтеся нездорових звичок, міняйте їх на корисні та правильні.

  • Слідкуйте за поставою.

Постава відповідає за гарне й молоде обличчя, а отже, чіткий кут молодості. Беріть приклад із балерин. У них спина пряма, плечі розправлені, голова високо піднята. Ви коли-небудь бачили у них брили та другі підборіддя? Це привід замислитись!

  • Контролюйте міміку.

Поступово позбавляйтеся звички гримасувати: кривити або підтискати губи, морщити лоба, зрушувати брови. Вчіться розслабляти м’язи.

  • Вибирайте правильну подушку для сну.

Я раджу перед покупкою подушки обов’язково на ній полежати та приміряти подушку під розмір вашої шиї. Спати потрібно на боку на такій подушці, з якою ваша шия розташовуватиметься рівно, не напружуючись і не провалюючись.

  • Піднімайте телефон, книгу, монітор комп’ютера на рівень очей.

Залізне правило, яке збереже здоров’я вашої спини та шиї. А значить, і всього обличчя.

  • Робіть вправи для шиї.

Грудино-ключично-соскоподібний м’яз, що безпосередньо впливає на кут молодості, напружений практично у всіх! Тому найчастіше масажуйте його, розминайте. По цьому м’язу йдуть важливі шляхи відтоку лімфи від обличчя. Розслаблюючи його, ви рятуєте своє обличчя від набряків та птозу, зберігаєте кут молодості.

  • Займайтеся фейсфітнесом.

Гімнастика для обличчя допоможе зберегти та відновити ваш кут молодості: збалансує м’язи, підтягне шкіру, зменшить обвислості та набряки. Займайтеся регулярно, хоча б по 10-15 хвилин на день, і вже через пару місяців ви побачите на своєму обличчі чудові зміни. А ось ін’єкції та пластика тут не допоможуть (виняток – усунення під’язикової кістки). Якщо м’язи спазмовані, є надмірна вага, нездорові звички — проблема повернеться назад.

попередня статтяЕксперти пояснили, чому насіння не сходить після посіву
наступна статтяГоловні помилки у приготуванні котлет
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я