Як доглядати помідори, щоб вони не тріскалися

0
Як доглядати помідори, щоб вони не тріскалися
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Іноді городника розчаровує навіть багатий урожай томатів. Справа в тому, що важливе значення має не лише кількість, а й якість плодів. Погано, коли помідорів багато, але цілісністю вони не відрізняються. Наявність великої кількості тріщин не дозволяє використовувати овочі в деяких кулінарних цілях.

Звичайно, плоди з легкістю виступатимуть у ролі інгредієнта для овочевого салату. А ось консервувати такі томати навряд чи можна. Щоб запобігти неприємним наслідкам, важливо розібратися в причинах появи на овочах тріщин.

Чому помідори тріскаються

Найпоширенішою причиною порушення помідорами цілісності є велика кількість води. Причому небезпека становить не так сам надлишок вологи, як різка зміна показника.

Так, якщо грунт довгий час був сухим, а потім води раптово стало багато (наприклад, в результаті випадання опадів), то помідори швидко вберуть рідину і лопнуть.

Як цьому запобігти

Не можна допускати того, щоб грунт ставав сухим. Для цього ґрунт потрібно постійно зволожувати.

Втім, більшість дачників не матиме змоги постійно стежити за станом ґрунтового покриву на грядці, де вирощуються томати.

Іноді ґрунт все ж таки буде висихати. І тут слід здійснити багаторазовий полив. Але з перервами, інакше показник вологості різко збільшиться, а цього не можна допускати.

попередня статтяЯк “нетрадиційно” приготувати смачне сало
наступна статтяПшоняна каша більше не буде гірчити: кухарі розкрили “секрет”
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я