...
ГоловнаЛайфстайлЩо робити з пророслими морквою, буряком та цибулею: не викидайте

Що робити з пророслими морквою, буряком та цибулею: не викидайте

Підпишіться на нас:

Якщо ви допускаєте помилки під час зберіганні овочів, вони можуть почати проростати. Замість того, щоб відправляти подібну «некондицію» у відро для сміття, експерти радять посадити такі коренеплоди в горщик із землею і поставити на подальше пророщування.

Морква

Опустіть шматочок моркви у воду, де йому доведеться пробути близько 3 днів, а після того, як ви помітите коріння, пересадіть моркву в грунт – ось і покладено початок зимовому городу.

Буряк

Те ж саме дозволяється зробити і з буряком, та й з будь-якими іншими коренеплодами – бадилля, яке виросте, містить у собі багато користі і може використовуватися як добавка до салату, супу або смузі.

Часник

Ті зубчики часнику, які проросли, теж посадіть в грунт (можна замінити вологою тирсою) і чекайте – через кілька тижнів з’явиться ароматна зелень.

Цибуля

Ріпчаста цибуля, посаджена в пісок, також показує відмінні результати, а у цибулі-порею відріжте верхню частину, залишивши від коріння 4-5 см, і поставте її у воду – незабаром ви побачите довгоочікувану зелень.

Капуста

Для отримання зелені з капустини вам знадобиться кочерижка, що залишилась від качана. Також посадіть її в горщик, щоб отримати велику кількість мікроелементів та іншої користі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...