Чим “підгодувати” квітник, щоб не згадувати все літо

0
Чим
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Підживлення квітів багато дачників ігнорують або припускаються ключових помилок. Але, якщо не вносити добрива, говорити про гарне цвітіння точно немає приводу. Тому варто розібратися, чим “годувати” квітник.

Коли потрібно вносити добрива

Важливо зрозуміти простий факт: багаторічні рослини потребують добрив для нормального зростання. Справа в тому, що якщо вони ростуть на одному місці довгий час, то споживають ті самі мікроелементи. А ґрунт через талі води втрачає частину мінеральних речовин та своїх властивостей.

Внесення добрив у цьому випадку – це необхідність, якщо хочеться отримати пишні декоративні рослини. Підживлення достатньо виконувати навесні один раз. Важлива умова: це правильний підбір підживлення.

Які елементи необхідні кольорам для розвитку

Для нормального розвитку квітник слід удобрювати наступними макроелементами:

  • Азот. Він допомагає формувати вегетативні органи. Це важливо для молодих рослин та в період цвітіння.
  • Фосфор. Він покращує розвиток кореневої системи та відповідає за транспортування поживних речовин. Без фосфору більшість рослин неспроможні нормально розвиватися.
  • Калій – це допоміжний елемент, що допомагає засвоювати азот. Також калій зміцнює рослини та покращує білковий обмін, він сприяє правильному розвитку.
  • Магній. Впливає на ферментативні процеси та прискорює засвоєння азоту. Цей елемент дуже важливий, коли рослини починають формуватися.

При виборі підживлення слід звертати увагу на склад. Багато хто віддає перевагу універсальним підживленням. Зараз у спеціалізованих магазинах можна купити добрива, що призначені для квітників, їх завжди простіше використати.

Як вносити підживлення

Досвідчені дачники завжди починають із народних методів. Як показує практика, багато хто вносить деревну золу, а потім фосфорно-калійні добрива.

У цьому помилці немає, але як правильно розрахувати пропорції та час внесення?

Кожна квітка має певні властивості. Ніхто не витрачатиме час і сили, щоб вносити добрива індивідуально. Тому є проста порада: можна використати універсальні добрива. Давати назви сенсу немає, їх вибір величезний, а решта нагадуватиме рекламу.

Перед внесенням слід уважно ознайомитись з інструкцією. Багато дачників вносять добрива «на око», припускаючись ключової помилки. Дотримання пропорції та правильність внесення має значення.

Простий приклад: деякі добрива потрібно розводити з водою, інші вносяться безпосередньо в грунт. Експериментувати або ризикувати точно немає сенсу, експерти не дарма вказують докладну інструкцію щодо застосування на упаковці.

попередня статтяЯк почистити срібло, золото та біжутерію
наступна статтяЯк зробити зефір в домашніх умовах
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я