...
ГоловнаЛайфстайлЯк відкрити консервну банку, якщо немає спеціального ножа

Як відкрити консервну банку, якщо немає спеціального ножа

Підпишіться на нас:

Кому незнайома ситуація, коли терміново знадобилось відкрити консервну банку, а відкрити її нема чим? Якщо ви опинилися в такій ситуації, скористайтеся методом цієї статті. Він спрацює у всіх випадках, коли йдеться про консервні банки, не обладнані заводською кришкою для відкривання.

Подробиці

Для того, щоб відкрити консервну банку без спеціальної відкривачки знадобиться звичайнісінька ложка – вона-то напевно знайдеться на вашій кухні.

Ложку потрібно затиснути у правій руці таким чином, щоб вільним залишався кінець завдовжки близько 2-3 см.

Лівою ж обхопіть консервну банку, після чого почніть терти вістрям ложки її кришку, здійснюючи рухи амплітудою приблизно 2-3 см.

Спочатку у кришці утворюється паз, а потім з’явиться і наскрізний отвір – головне, докласти достатньо сил.

Після цього вставте в отвір вістря ложки і сильно натисніть на неї, одночасно з цим просуваючись у бік та поступово відкриваючи консерву.

Ваше завдання – здійснювати розхитуючі рухи, в результаті чого край ложки повинен не протирати кромку металу, а при русі зверху вниз розривати його.

Таким чином продовжуйте розрізати кришку консерви по колу, а коли до замикання того ж кола залишиться 1-2 см, підтягніть столовим приладом кришку і відігніть її вгору.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...