...
ГоловнаЛайфстайлЯк відмити кран до блиску: зникне наліт зі зміщувача

Як відмити кран до блиску: зникне наліт зі зміщувача

Підпишіться на нас:

Сучасні змішувачі води обладнані аераторами. Хоча коштують копійки, проте ці прості пристосування відіграють важливу роль для комфорту. Але лише до того моменту, поки їх не заб’є вапняний наліт. Тому регулярне очищення аератора змішувача так важливе.

Подробиці

Якщо аератор не відкручується, зніміть гусак цілком і замочіть на пів години в розчині оцту. Знадобиться 9% розчин оцту і вода в рівних пропорціях. Поступово оцет розчинить наліт, і після замочування насадки її можна буде легко відкрутити.

Якщо зняти гусак з якоїсь причини не виходить, наповніть сумішшю оцту і води поліетиленовий пакет. Потім окуніть в нього кран і закріпіть в такому положенні гумкою на годину. Після такої процедури гайка аератора повинна відкрутитися без проблем.

Є ще один спосіб. Наповніть розчином оцту, засобом від накипу або лимонною кислотою пробку від пластикової пляшки. Примотайте її малярським скотчем (не залишає слідів на поверхні) до змішувача на 1 годину. Потім промий аератор водою, і ви побачите, що наліт розчинився.

Для швидкого очищення від’єднаного аератора покладіть його в невелику миску. Висипте в неї пару чайних ложок лимонної кислоти і залийте окропом. Вже через 5 хвилин почнуть виділятися бульбашки газу, а в воді з’являться шматочки нальоту, які відвалюються. Застряглі в сітці піщинки і маленькі шматочки іржі можна видалити голкою.

Як бачите, аератор нескладно очистити навіть без використання якихось дорогих засобів. Відкручуйте і прочищайте його хоча б раз на пів року. Тоді струмінь води з крана не буде створювати бризок, а мити руки або посуд буде зручніше і набагато приємніше.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...