Як носити чорний колір: часті помилки, які роблять твій одяг «дешевим»

Підпишись на нас:

Здавалося б, чорний та чорний – що тут складного? Це база в будь-якому гардеробі, а отже, труднощів зі стилізацією не повинно виникнути – теоретично. Але не все так просто!

Тобі точно колись траплялися на очі чорні скінні-брюки з екошкіри чи латексу. Про чорну міні-сукню з рукавом ¾ навіть не говоримо – якщо ти і не носила її, то бачила мільйон разів. Чорні светри, джинси, комбінезони, куртки, пуховики – купити одяг у цьому кольорі найпростіше. І якщо спеціально перерахувати, скільки у модних магазинах чорного та скільки кольорового, ми впевнені – темна сторона переможе.

Але це ще не означає, що речі чорного кольору – апріорі – безпечний вибір. Навпаки, цей базовий колір може дуже підвести тебе… Тому сьогодні ми говоримо про найчастіші помилки, які подає чорний, і способи їх виправити.

Прямі штани замість скінні

Якщо твоя душа таки лежить до штанів з екошкіри, які ми згадали на початку, то борись зі спокусою – придивись до моделей прямого крою. Чорний колір – загалом досить зухвалий, тому глянсові фактури та пласкі фактури робитимуть його «дешевим». А значить, ставку варто робити на вовну, бавовну і денім – вони з чорним кольором дружать давно.

Довга чорна сукня замість міні

“Чорна сукня завжди прикрашає дівчину…” – аксіома! Але якщо вибрати неправильну міні-сукню, то від шикарної діви не залишиться і сліду. Що означає «неправильне»? Ми говоримо про антитрендові моделі з довжиною рівно по коліно і рукавом ¾. Вони, як ножиці, «відрізають» від зросту цінні сантиметри.

Тому, щоб твоя чорна сукня виглядала гідно, давай визначимося з довжиною: нам потрібне класичне міні до середини стегна, міді чи мідаксі по щиколотку та максі на підлогу. Класичні фасони (футляр, «колонна», комбінація) плюс глибокий чорний колір та дорогі фактури (оксамит, щільна бавовна, шовк, атлас, якісна віскоза) – поєднання з розряду «дуже вдало».

Спорт замість латексу

Кажуть, що речі чорного кольору апріорі роблять фігуро стрункішою — але ні, це працює не завжди. Давай розберемося на прикладі образу Хейлі Бібер: дивлячись на модель думаєш, що якщо перейти на спортивні легінси та кроп-топи, то візуально виглядатимеш підтягнуто.

Можливо, в цьому є доля правди, і лосини, що стягують, – корисна річ, але фішка образу в іншому. Тут стиліст подружжя Біберов, Карла Уелч, грає з пропорціям: за рахунок об’ємного верху ноги здаються стрункішими. Тому так, масивний чорний верх та вузький темний низ – комбо для стильного та «дорогого» look’у.

Оверсайз замість приталеного фасону

Чорний жакет служить гарною та практичною базою, з цим ніхто не сперечається. Але суть у тому, що приталений, укорочений та/або з кольоровою підкладкою на рукавах піджак – версія застаріла та неактуальна. Тому якщо такий екземпляр є у твоїй шафі — до «дорогих» аутфітів він точно не підійде!

Ми радимо придивитися до оверсайз-жакетів та чоловічого крою загалом, оскільки вони давно стали жіночою класикою. Витончена і елегантна ідея стилізації – накинути піджак на голе тіло або на сукню з тканин (шифон, шовк). Статусно!

Чорний шкіряний тренч

Взагалі шкіряний верхній одяг став потужним трендом за останні сезони, і популярність свою вона втрачати не збирається. Тому в брендах (особливо мас-маркеті) з’явилася неймовірна кількість тренчів зі штучної шкіри, на покупку яких легко зважитися – але не завжди це до добра.

Нічого поганого про екошкіру не говоримо, вона теж є трендом і дуже часто виглядає гідно. Просто пам’ятай: недорогі моделі плащів ризикують швидко стати непридатним через те, що матеріал втрачає лоск і форму.

Чорна шкіра добре виглядає у тому випадку, якщо довго зберігає благородний матовий блиск, текстуру (наприклад, під шкіру рептилій) та тримає форму. Якщо всі пункти виконані, вітаємо: ось ця знахідка вартує уваги на всі сто!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...

Смачний салат з кисломолочного сиру з овочами: корисний рецепт

Для того щоб бути здоровою людиною, потрібно дотримуватися принципів...

Секретний спосіб посадки помідорів: урожай гарантований

Томати є культурою вимогливою. Їй потрібна освітлена сонцем територія,...

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта,...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй...

Вся правда про банани: кому їх не можна їсти

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні...

Потрібна 1 крапля, щоб герань безперервно цвіла

Неправильний догляд за геранню призводить до того, що відома...