Як посадити і виростити розмарин у горщику

0
Як посадити і виростити розмарин у горщику
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розмарин – вічнозелена багаторічна рослина, що зустрічається у всіх країнах Середземномор’я та Малої Азії. Це чагарник, який повільно росте, з вузьким жорстким листям, що нагадує хвойні. Досягає 1,5-2 метри заввишки. Якщо розтерти гілочку розмарину, повітря наповнюється приємним бальзамічним ароматом.

Цвіте кущ розмарину з квітня до червня. Його квіти маленькі та блідо-блакитні, і дуже приваблюють бджіл.

Хоча це середземноморський чагарник, розмарин добре відомий у багатьох країнах. Він росте в основному на узбережжі Чорного моря і широко використовується у народній медицині. Розмарином найчастіше лікують головний біль та нервові розлади, він покращує пам’ять та роботу мозку.

Також розмарин також використовується для приготування їжі. Його додають до страв з риби, дичини, використовується для приправлення м’яса в духовці.

Оскільки ця теплолюбна рослина не витримує низьких температур, розмарин вирощують в основному в горщиках. Ідеальним місцем для ящика з розмарином є південний балкон, який добре захищений від вітру. Рекомендується розмножувати його живцями, взятими у серпні, тому що вирощувати розсаду з насіння дуже складно.

Для цього вам знадобиться стара рослина розмарину. Його гілки обрізати, листя очистити в нижній частині і посадити прямо в ящики з легким ґрунтом – глинисто-піщаним. Інший варіант – поставити у воду, а потім посадити.

Поки укорінюється, рослина дуже чутлива до води, тому полив повинен бути кожного дня. Коли живці укорінюються, їх можна посадити у ґрунт з дуже високим вмістом гравію та великого піску.

Кращими для вирощування розмарину є ящики або горщики, які взимку слід зберігати вдома в не морозному, світлому та провітрюваному місці. Рослина витримує температуру мінус 5 °С. Його виймають знову вже після того, як немає навіть найменшої небезпеки замерзання.

Розмарин не вимагає надто частого поливу. Взимку розмарин поливають, коли грунт повністю висохне, а влітку – трохи кожен день або через день. Посуха в ґрунті та повітрі не завдає йому шкоди. Спека лише посилює його аромат.

попередня статтяКориця знижує чи підвищує тиск
наступна статтяСкільки рису та м’яса має бути в голубцях
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я