Предмет суперечки: вітаміни для волосся – на що вони здатні і чи є в них толк

0
Предмет суперечки: вітаміни для волосся - на що вони здатні і чи є в них толк
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розбираємося, чи дійсно вітаміни потрібні нашому волоссю.

“Попий вітаміни”, – чуємо ми практично в будь-якій ситуації, коли потрібно вирішити якусь проблему в організмі, і волосся не виняток. Які саме потрібні добавки, розповідає лікар-трихолог Анастасія Алаторських.

Спершу зазначу, що до списку будівельних матеріалів для волосся вітаміни не входять. Наше волосся будується з мінералів і білків, тобто сприймати вітаміни як фізіологічні «цеглинки» не варто. З іншого боку, вітаміни впливають і на організм загалом, і на “будівництво” волосся.

Тут загальний принцип простий: коли немає дефіциту, прийом вітамінів не має сенсу – швидше за все, він не принесе результатів, якщо дефіцит вітамінів є, для нормального росту волосся його потрібно заповнити.

Чи потрібно втирати вітаміни у шкіру голови?

Втирати чисті вітаміни в шкіру не варто: вона має потужний бар’єрний шар, через який здатні пробратися тільки особливі речовини, що містяться в косметиці для волосся. Вітаміни доставляються в «точку дії» лише за їх допомогою. Однак дозування вітамінів у подібних засобах гомеопатичні, тому ліквідувати дефіцит таким чином не вийде. Винятком є ​​вітамін PP, який допомагає волоссю насититися іншими вітамінами: у маленькому дозуванні він розширює судини шкіри голови, і більше розчинених у крові поживних речовин добирається до цибулин. Застосування РР у великих дозах, попри поширену думку, може уповільнити зростання волосся.

Як правильно приймати вітаміни?

Найбільш ефективний спосіб використання вітамінів – прийом внутрішньо. Але не варто захоплюватися вітамінними БАДами для профілактики: вони не проходять лікарську сертифікацію, тому кількість баластних речовин з них не перевіряється, а неправильно підібране дозування може не тільки не принести користі, але й зашкодити.

Найвірніший спосіб стежити за здоров’ям – проходити диспансеризацію раз на півроку або хоча б раз на рік. Здорове тіло вирощує здорове волосся! У раціоні головне — різноманітність: для хорошого росту волосся в ньому повинні бути достатньо білки і поліненасичені жирні кислоти (омега-3, -6).

Які вітаміни потрібні для здоров’я волосся?

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от bethan (@bethanmccoy)

Вітаміни групи В

Нестача цих вітамінів може посилити дисфункцію сальних залоз. Крім того, їх використовують для лікування дифузної алопеції: вітаміни групи В та комплекс цистин В6 вводяться ін’єкційно у шкіру голови. Процедура покращує місцевий кровообіг, що допомагає косметичним засобам діяти ефективніше.

Дефіцит вітаміну С веде до нестачі колагену, через що знижується захист волосся та пропадає блиск. Зауважу також, що позбутися блиску можна і при нестачі жирів і холестерину – без них волосся буде сухим і неживим.

Вітаміни Е та PP

Ці вітаміни відповідальні за живлення цибулин, тому відновлення їхнього балансу може порадувати збільшенням густоти волосся.

Краса і здоров’я волосся залежать від здоров’я всього організму: якщо йому не вистачає вітамінів, то рано чи пізно це позначиться на вашій шевелюрі. Тому так, вітаміни для волосся працюють, але тільки ті, яких вам справді не вистачає. У надлишку вони здатні нашкодити.

Якщо ви підозрюєте, що у вас є якийсь дефіцит, не займайтеся самолікуванням, довірте турботу про себе фахівцю. І будьте здорові!

попередня статтяВідмиваємо мікрохвильову піч від засохлого жиру за кілька хвилин
наступна статтяЯк використовувати харчову соду на садовій ділянці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я