Як прибирати квартиру при наявності домашнього вихованця

0
Як прибирати квартиру за наявності домашнього вихованця
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо в будинку є кішка чи собака, пише The Spruce Pets, це зазвичай помітно одразу. Тварини залишають сліди своєї присутності у вигляді шерсті на підлозі та оббивці меблів або специфічних запахів. Підтримувати чистоту в квартирі за наявності вихованця допоможуть прості поради.

Подробиці

Найочевидніша рекомендація – не запускати шерсть свого улюбленця, відвідувати грумера та не нехтувати домашнім доглядом. Регулярне вичісування та стрижка допоможуть зменшити кількість вовни, яка залишатиметься на поверхнях у квартирі.

Навіть найретельніший догляд за домашньою твариною не допоможе повністю позбавитися шерсті на підлозі та меблях. Зібрати її допоможе побутова техніка. При виборі пилососа господарям собак і кішок рекомендується звертати увагу на потужність пристрою, а також наявність спеціальних насадок – вони допоможуть ефективніше видаляти шерсть з різних поверхонь. Багато тварин бояться звуку працюючого пилососа, тому рівень шуму також важливо врахувати. З деяких поверхонь або одягу шерсть зручніше видаляти спеціальним роликом із липкою поверхнею.

Біологічні рідини тварин, наприклад, сеча або блювання, видають різкий неприємний запах. Щоб у будинку не з’явився стійкий специфічний запах, яким легко розпізнати наявність кішки або собаки, будь-які плями необхідно ліквідувати негайно. Серветками або вбираючою тканиною, потрібно прибрати рідину. Максимально просушивши ділянку поверхні, рекомендується обробити її засобом для чищення з ензимами – речовинами білкової природи, які добре розщеплюють органічні сполуки. При виборі засобів для чищення необхідно переконатися, що вони безпечні для домашніх тварин.

попередня стаття3 незвичайні добавки, які зроблять гречку смачнішою
наступна статтяОдин “забутий” інгредієнт для плову
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я